Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Pametni naučni trikovi za lakše kuvanje

Pametni naučni trikovi za lakše kuvanje

4 od 4 Fotografije

Stavljajte limun u sve


Ukoliko Vam se ne sviđa ukus maslaca koji imaju slatkiši - dodajte malo soka od limuna. Sos od paradajza ima loš ukus - dodajte malo limuna. Sok od limuna je skoro kao so. Ima jaku kiselost i može da da ceo novi aranžman ukusa i aroma.

Ovo nastaje zahvaljujući njegovoj sposobnosti da aktivira receptore za ukus na jeziku, na isti način kako to radi so. Isto tako, sok od limuna u marinadama razgrađuje lance proteina, na taj način čineći meso mekšim.

Kuvanje je nauka, pečenje još više. Hemijske reakcije vremenom, uz pravilnu količinu topline ili hladnoće, mogu pretvoriti nešto toliko jednostavno kao što je brašno, voda i kvasac u hrskav, mirisan i izuzetno ukusan hleb, koji će angažovati sva Vaša čula.

Dok je iskustvo i dalje najbolji učitelj u kuvanju, postoji nekoliko trikova kojima možemo ubrzati ovaj proces. Malo različitiju tačku gledišta na kulinarsku umetnost nam može dati nauka.

Ukoliko se naučite da bolje razumete hemijske procese koji protiču pri kuvanju, sigurno ćete postati bolji u ovoj oblasti. Upravo Vam zbog toga predstavljamo nekoliko pametnih naučnih trikova za lakše kuvanje. Pogledajte ih u galeriji iznad.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji