Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Super ukusne ideje za posluženje i kanapee

Super ukusne ideje za posluženje i kanapee

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
11142
Kanapei sa krastavcem

Kanape podrazumeva plato na kome možete poređati ukusne zalogajčiće, koji ujedno predstavljaju odličnu kombinaciju ukusa, aroma i strukture. Kanape se može poslužiti pre večere, zajedno uz piće, a možete da napravite i kanape za žurku sa najrazličitijim zalogajčićima.

Osnova za zalogajčiće

Hleb

Isecite kriške hleba, uklonite korice, pa sredinu isecite na kvadrate, trouglove ili romboide, a možete ih iseći pomoću rezača za testo. Hleb isečen na bilo koji način se može peći, pržiti sa maslacem ili da se blago premaže uljem i da se peče u rerni 10 minuta na 190 stepeni, dok ne postanu hrskavi i dok ne dobiju zlatnu boju. Koristite različite vrste hleba ili ispecite manje hlepčiće.

Kanapei

Testa

Koristite sledeće načina da napravite testo za podlogu.

Kuvano testo: Pomoću šprica istisnite male kiflice na vlažnu tepsiju za pečenje.

Testo za palačinke: supenm kašikom uzimate od testa i pržite po minut sa svake strane

Jorširski puding: napravite mini-pudinge.

Povrće

Isecite debele komadiće tikvice i šargarepe dijagonalno isečene, a možete iseći kuvan krompir na debele komadiće i mladu rotkvu.

Ukrasi i nadevi za zalogajčiće

- Stavite tanke kriške svinjskog mesa i sosa od jabuke preko malih jorkširskih pudinga. Ukrasite kres salatom.

- Stavite tanke komadiće pečenog goveđeg mesa, 1 kašičicu sosa za meso i malo sosa od rena preko jorkširskih pudinga.

Jorkširski puding

- Stavite komadić srednje pečenog jagnjećeg mesa preko jorkširskih pudinga, a preko žele od ribizle.

- Kombinujte kriške paradajza, malo iseckane zelene salate sa malim hlepčićima i domaćim ćuftama.

- Pomoću šprica stavite umućeni kavijar u kiflice koje ste napravili od testa na pari, pa ukrasite mirođijom. Poslužite sa paprikama raznih boja, tikvicama, krastavcima i šargarepom. Ukrasite kres salatom.

- Napunite ispečene čamce od testa sitno iseckanim pilećim mesom i sosom od sira. Ukrasite belim grožđem i peršunom.

- Napunite korpice za tartalete od testa sa maslacem, dok još nisu pečene, smesom od mrvljenog sira Stilton i gustom pavlakom i pecite ih na 200 stepeni oko 10-15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju i dok ne narastu.

- Napunite pečene korpice od testa sotiranim prazilukom i iseckanom slaninom i ukrasite ih tvrde kuvanim jajetom.

Punjeno povrće

Punjeni paradajz

Isecite gornji deo paradajza i napravite udubljenje. Napunite ga krem sirom i iseckanim svežim bosiljkom.

Punjeni paradajz

Punjeni krompir

Na skuvanim malim i mladim krompirićima napravite prorez u obliku krsta i otvorite taj prorez. Preko svakog krompira stavite 1 kašičicu kisele pavlake i malo iseckanog svežeg luka.

Punjeni krastavac

Isecite komadiće krastavca, tako da budu 2.5 cm debljine, pa blago izdubite sredinu i napunite je sa malo tartar sosa i skuvanim škampima. Ukrasite grančicama mirođije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest