bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da izaberemo šporet?

Kako da izaberemo šporet?

Vannq88Vannq88
Pomoćnik kuvara
9135
Kako da izaberemo šporet?

Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet.

Obični električni šporet, u poređenju sa onim na gas, jeftiniji je, ali ipak toplota u rerni kod nekih modela nije dobro raspoređena.

Što se tiče ringli, ima nekoliko opcija. Jedna je da su one keramičke. Brze su i za 30 sekundi mogu dostići željenu temperaturu. Dosta su nežne i lako se ogrebu. Kod njih nije poreporučljivo da se koriste jaki preparati za čišćenje.

Druga opcija su indukcione ploče, ali su one skuplja varijanta. Kod njih je obavezno da se koristi određeno kuhinjsko posuđe od nerđajućeg i emajliranog čelika, kao i od livenog gvožđa. Nikako ne bi trebalo koristiti obično metalno posuđe, keramičko, stakleno ili od bakra.

Na tržištu se mogu naći najrazličitiji modeli i narazličitije boje šporeta, a najpopularniji su retro šporeti jarkih boja. Tako da, u slučaju da pratite modne trendove, možete izabrati neku varijantu popularnih modela.

Ako kod kuće imate decu, onda bi trebalo da posebnu pažnju obratite na njihovu bezbednost. Već postoje i šporeti sa duplim staklom, koja će zaštititi mališane da se ne opeku.

Kako da izaberemo šporet?

Drugi zaštitni mehanizam, koje neke rerne imaju, jeste mehanizam zaključavanja. On neće dozvoliti detetu da otvori rernu dok je ona vruća. Zato je ovakav model dosta popularan među mladim majkama i domaćicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest