bonapeti.rs»Članci»Dijete»Efikasna dijeta prema vašim kilogramima

Efikasna dijeta prema vašim kilogramima

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
918
Efikasna dijeta prema vašim kilogramima

Dijete su veoma individualne i postoje razne vrste. Postoje dijete za mršavljenje, za regulisanje kilaže, dijete za određene delove tela, za zdrav način života, kao i mnoge druge.

Ovde ćemo posvetiti pažnju jednoj dijeti, koju sami možete isplanirati i odlučivati šta ćete kod dana konzumirati. Režim ishrane je uglavnom tu da bismo smršali, ali pomaže i da pročistimo organizam, tako što se razne vrste namirnica, koje svakodnevno unosimo, a da i ne pomislimo da li se one međusobno slažu.

U ovoj dijeti nema ograničavanja - jedini uslov je da umereno jedete, manje i češće. Ono što se konzumira u toku dana, trebalo bi da se ne menja tokom celih 24 sata. Ovde se mogu kombinovati različite vrste namirnica, pa se čak dozvoljava i konzumacija pržene hrane.

Efikasna dijeta prema vašim kilogramima

Da sve bude jasnije, dajemo vam konkretan primer: Ako ste određenog dana doručkovali omlet sa sirom i kriškom hleba, onda bi trebalo da i u sledećih 24 sata jedete jaja, sir i hleb. Naravno, hleb je proizvod od testa, pa je poželjno da se još jednom pojede, ali samo jedna kriška. Kombinacija jaja i sira može bti najrazličitija, što vam odaje utisak da i ne držite dijetu.

U toku dana možete skuvati 2 jajeta, da ih pojedete za 2 sata sa malo sira, a za večeru ponovo možete napraviti omlet. Sledećeg dana vi odlučujete šta ćete jesti. Poželjno je da se ređaju dani kada ćete jesti proteine - meso i proizvode od mesa i kada ćete jkonzumirati mlečne proizvode - jaja, sir, mleko, sitan sir, itd.

Slatkiši su takođe uključeni u ovu dijetu, ali je poželjno da se suzdržavate. Ipak, kockica čokolade ili dve vam neće uticati na dijetu.

Ova dijeta može da traje sve dok ne postignete željeni rezultat. Ako imate višak kilograma, onda bi trebalo da u vašoj ishrani preovladava povrće i proteini.

Efikasna dijeta prema vašim kilogramima

Važno je pomenuti da sa ovom dijetom nećete skinuti kilograme za dva ili tri dana. Kod ove dijete se masti tope sporije. Najveći dokaz je da kada se pridržavate ove dijete nećete imati poznati jo-jo efekat, gde se kilogrami uvek vraćaju.

Ova dijeta je relativno nova, a dolazi iz SAD. Poznati dijetolozi, kao što je i Šeron Palmer, preporučuju ovaj režim ishrane, kod kojeg je veoma važno da se pije dosta vode - pravilo glasi da na svakih 25 kg čovek treba da pije po 1 litar vode. To znači da ako ste teški 50 kg, optimalna količina vode za vas je 2 litra dnevno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest