bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo»Trikovi za čišćenje šporeta sa staklokeramičkim pločama

Trikovi za čišćenje šporeta sa staklokeramičkim pločama

Vannq88Vannq88
Pomoćnik kuvara
9138
Čišćenje

Svaka domaćica se nekad susrela sa neredom nakon spremanja - posebno sa masnim mrljama na keramičkoj ploči šporeta.

Svi smo navikli na stare šporete i ringle, koje se uspešno čiste sa abrazivima i žicom, ali kod keramičkih ringli je to zabranjeno. Keramička ploča je dosta osetljiva i lako se izgrebe.

Ali i za staklokeramičku ploču postoje načini da se sa lakoćom očisti. Za početak je potrebno da se uverite da se ringla ohladila, jer u suprotnom se može desiti da sredstvo koje se naprska ima neprijatan miris.

Ako ne posedujete posebno sredstvo za čišćenje keramičke površine ili posebnu žicu, koju možete naći u velikom broju radnji, nemojte očajavati - postoje namirnice, koje svaka kuća ima i koje mogu biti podjednako efikasne kao određeni preparati.

Soda bikarbona

Soda bikarbona, vinsko sirće, sok od jednog limuna ili limun će odlično poslužiti u borbi sa upornim masnim flekama.

Ako se odlučite za sodu, onda je prvo rastvorite u malo vode, tako da dobijete pastu. Potrebna vam je krpa od mikrofibera ili mokar sunđer, kojim ćete moći da nanesete pastu na ploču. Zatim neka malo tako odstoji, kako bi efekat bio bolji. Nakon toga očistite čistom krpom.

Ako se odlučite za limun ili sirće, onda ga sipajte u flašu sa prskalicom i naprskajte šporet. Neka sve malo deluje i ponovo obrišite čistom i vlažnom krpom.

Čišćenje keramičkih ploča

Šta god da izaberete, poželjno je da uvek dobro očistite ostatke vlažnom i čistom krpom, kako se ne bi kasnije umirisali ili zagoreli, kada ponovo uključite ringlu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest