bonapeti.rs»Članci»Dijete»Dijeta za muškarce za mršavljenje u predelu stomaka

Dijeta za muškarce za mršavljenje u predelu stomaka

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
452311

Muškarcima se masne naslage najčešće skupljaju u predelu stomaka. Kod većine njih glavni razlog je količina piva, koju piju gotovo svake večeri.

U suštini, alkohono piće predstavlja visokokalorični napitak i ako ga redovno konzumirate, sigurno ćete dodati koji kilogram viška. Kako žene, tako i muškarci bi trebalo da vode određenu dijetu, ako žele da skinu stomak.

Poželjno je da u svoj meni uključite više voća i povrća i da ograničite masna i pržena jela. Zaboravite na prženi krompir i pržene girice, iako dobro idu uz pivo.

To je odličan način da muškarci dobiju stomak. Ograničite unos namirnica sa dosta šećera, poput torti, kolača, čokolada, napolitanki i drugih sličnih namirnica. Takođe, poželjno je da smanjite i unos hleba što je više moguće. Najbolje je da ga u potpunosti isključite iz ishrane.

Možete jesti meso, ali da bude bez masti, kao i piletinu, ali bez kožice i nemojte jesti krilca. Nemojte jesti prženo, već više jedite kuvana i pečena jela. Izbegavajte ljuta i pikantna jela i začine, jer ljuta hrana i začini otvaraju apetit i ješćete više nego što je to potrebno.

Najveća količina masti se u telu gomila zimi, jer tada više jedemo tešku hranu. Manje se kreće, pa to takođe vodi go gomilanja naslaga u predelu stomaka. Zato je veoma važno da ograničite navedene namirnice. Takođe, izbegavajte čvarke i slaninu, koja je često na našoj trpezi. To se pretvara u masne naslage u predelu stomaka.

Probajte da u svoju ishranu uključite više mahunarki, spanaća, voća, povrća i freševe. Mahubarke sadrže vlakna i belančevine. Pomažu za smanjivanje masnih naslaga na stomaku. Spanać takođe pomaže za topljenje masnoća.

Dobro je doručak bude bogat belančevinama, da ne biste preterivali s hranom za ručak. Češće jedite supu, jer ona daje osećaj sitosti i tako ćete smanjiti kalorije. Trudite se da večera bude najranije u 19:00 sati.

Najbolje je da iz jelovnika izbacite alkohol, hleb, slatkiše i uključite neki trening.

Muškarcima se preporučuje dijeta od 90 dana ili Djukanova dijeta. To je siguran metod skidanja stomačića, ali treba volje i izdržljivosti.

Dobro je da kada završite dijetu, održavare režim odvojene ishrane. Garantovano ćete zaboraviti dosadni stomačić.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji