bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Top 18 namirnica kojima ćete ubrzati metabolizam

Top 18 namirnica kojima ćete ubrzati metabolizam

ZoritsaZoritsa
Početnik
21884
1 od 18 Fotografije

1. Borovnica


Ovo sočno voće je bogato antioksidansima, tzv. flavonoidima, tačnije antocianinima, koji se bore sa slobondnim radikalima i upalama. Istraživanja su pokazala da hronična mtebabolička zapaljenja poput gojaznosti, dijabetesa i kardiovaskularnih oboljenja su posledica hroničnih upala. Tako da konzumacija borovnica vam može pomoći u borbi sa hroničnimupalama, a vaš metabolizam će raditi bez problema.

Gledajte na ove namirnice kao na malu tajnu Petra Pana. Otrkili smo fontanu mladosti - i to u vašoj kuhinji.

Iako naučnici još nisu otkrili kako da preobrate proces starenja, ali su otkrili kako možemo živeti duže i da izgledamo mlađe. I tajna je u hrani.

Namirnice, koje sadrže velike količine antioksidanasa, imaju antiupalno dejstvo i hranljive materije, koje pomažu u razgradnji masti, mogu da spreče razna oboljenja, uključujući i gojaznost i da vrate metabolizam u pravilan rad.

Da vam metabolizam bude brz i da držite kilažu u normali, uključite u vašu ishranu ove zdrave namirnice, koje smo vam predstavili u galeriji iznad.

Nažalost, omega-3 kiseline su osetljive na termičku obradu, pa se lako i gube. To znači da je korisna riba kada je živa. Ako ne volite živu ribu, onda je poželjnije da je pečete ili kuvate nego da je pržite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest