bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Hot-dog vas može ubiti: Pogledjte koliko je štetan!

Hot-dog vas može ubiti: Pogledjte koliko je štetan!

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
2301
jesti hot-dog

/undefined Hrana je veoma važna za naš opstanak. Od nje zavisi mnogo stvari, a takođe i činjenica da li smo zaštićeni od pojave raka ili ne.

Neke namirnice su veoma korisne za naše zdravlje. One su od ključnog značaja u brobi i prevenciji raka. Međutim, druge namirnice su toliko pogubne za zdravlje, da mogu postati uzrok ove bolesti.

Jedna od omiljenih namirnica je i najopasnija. Hot-dog, koji je glavna i omiljena namirnica u Americi, jedna je od najgorih za konzumaciju.

U SAD preko 7 miliona ljudi svakodnevno jede hot-dog. Ova namirnica je prvobitno rasprostranjena od strane nemačkih emigranata u 19. veku. Otada do danas postaje veoma popularna, toliko da je postala zaštitni znak Amerike. Međutim, postoji još jedna istina - hot-dog predstavlja pravu opasnost za zdravlje.

U omiljenoj hrani u Americi nema ničeg prirodnog. To je čini nezdravom. Tzv. meso u hot-dogu je mešavina svinjskog, goveđeg i pilećeg mesa. To su tačnije ostaci od životinjskih nogu, glava, tkiva ili masne kože životinja.

hot-dog

Da bi to meso bilo ukusno, ono se meša sa ogromnim količinama soli, nitrata i sličnih hemikalija. Da bi se postigao bolji ukus, dodaje se karmin i mononatrijum-glutamat. To čini krajnji proizvod veoma nezdravim, pa čak i - opasnim.

Prema poslednjim podacima naučnika sa Univerziteta na Havajima, činjenice su zaista zabrinjavajuće. Prema njima, konzumacija ovih namirnica povećava rizik od raka pankreasa za 67%.

Jedan od največih problema hot-doga jesu dodate nitromasti u njemu. Samo one, u svakodnevnoj konzumaciji hot-doga, povećavaju rizik od kolorektalnog raka za 21%.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest