bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Trik, pomoću kojeg se kukuruz kuva za samo 8 minuta

Trik, pomoću kojeg se kukuruz kuva za samo 8 minuta

Antonia R.Antonia R.
Džedaj
681
Kuvani kukuruz

Kuvani kukuruz je nešto što sa velikim zadovoljstvom pripremamo leti. Pomoću trika, koji možete videti ove, ćete pripremiti kukuruz za samo 8 minuta, i neće biti potrebno da čekate da biste osetili njen predivan ukus.

Većina domaćica zna da je za zaista ukusan kukuruz potrebno čekanje. S druge strane, ako se kuva predugo, korisna svojstva kukuruza se mogu izgubiti.

Zato Vam predstavljamo trik, pomoću kojeg ćete ga skuvati za samo 8 minuta. Prvo podelite klip kukuruza na dve polovine, a nakon toga da prelijte vodom. Kada voda provri, nalijte 1 čašu svežeg mleka i 1 parče maslaca.

Smesu ostavite da vri 8 minuta, a nakon toga je sklonite sa vatre. Na kraju posolite po ukusu i uživajte u maslenom kukuruzu sa mlečnim ukusom.

Kukuruz sa maslacem

Osim što je ukusan, kukuruz je i vrlo koristan za zdravlje creva. Snižava i visok holesterol, poboljšava pamćenje i smatra se prevencijom za dijabetes tipa 2.

Sadrži ugljene hidrate, magnezijum, folnu kiselinu, proteine i mnoge druge hranljive sastojke, koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Prema stručnjacima, ukoliko jedete 1 klip kukuruza svaki dan, unosićete 22% vlakana, neophodnih telu za zdrav režim ishrane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest