Mitovi o pripremi testenina

testenina

Priprema testenina izgleda kao najlakša stvar na svetu: stavite da vodu da proključa, zatim stavite makarone, kuvaju se onoliko koliko piše na pakovanju i gotovo. Sipate u nekoliko tanjira, prelijete sosom i večera je gotova. Prosto, zar ne?

U stvari, istina je nešto drugačija i pogrešna shvatanja o pripremi ove italijanske hrane ima mnogo. Ovde ćemo spomenuti nekoliko metoda, za koje Italijani smatraju da je osnova svega, a nama je novost.

1. Ako ne dodate ulje vodi, makarone će se zalepiti.

U stvari, kada dodate ulje vodi, jedino šta se dešava jeste da se sos neće zalepiti za makarone. Sve što vam je potrebno, kako biste bili sigurni da se makarone neće zalepiti, jeste da se uverite da u posudi ima mnogo vode; da s vremena na vreme promešate i da budete sigurni da je voda proključala pre nego što dodate makarone.

2. Ne treba vam mnogo vode za kuvanje

špagete

U stvari, potrebno vam je dosta vode. Obično se preporučuje između 4 i 6 l vode za 1 kg makarona. To je tako da se testenina ne bi lepila. Drugo, tako se skrob razređuje i izbeći ćete da se makarone zalepe.

3. Nije obavezno da voda proključa

Kada je dodate prvi put ili za vreme kuvanja, proključala voda sprečava da se makarone zalepe i pomaže vam da postignete aromu kvalitetnih testenina.

4. Nema potrebe da solite vodu pre nego što stavite makarone

Većina ljudi ne smatra da je potrebno da se voda soli, jer se kasnije sole i makarone ili sos koji se dodaje i tako se postiže jedan te isti efekat. Međutim, oko ovoga se Italijani ne bi složili. Ako ne posolite vodu, vaše makarone ili špagete e bii bezukusne i bez arome, jer ukus im se neće razviti kako treba.

Mitovi o pripremi testenina

5. Nakon kuvanja operite makarone hladnom vodom

Zaista nema potrebe da to radite, osim ako ne planirate da koristite makarone za hladnu salatu. U suprotnom ćete oprati i skrob i vaš sos se neće zadržati na makaronama.

Ovo su glavni mitovi za spremanje testenina, koje čine veliki deo italijanske kuhinje. Ako razmišljate šta da spremite za večeru, pravo je vreme da spremite makarone i uverite se u istinitost naših reči.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji