Bonapeti.rs»Članci»Kulinarske Vesti»Med u Evropi je masovno falsifikat

Med u Evropi je masovno falsifikat

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
246

Med je treći proizvod koji se najviše falsifikuje u Evropi. Glavni razlog tome jeste činjenica da postoji problem u vezi sa kriterijumima oko njegovog sadržaja.

Udruženje ujedinjenih pčelara, kao i cela Evropaska unija, kategorični su da navedeni kriterijumi u vezi sa sastavom meda nisu tačni. Postoji i problem sa proizvodima koji treba da ispunjavaju uslove.

Kako bi rešili problem, predstavnici Evropskog parlamenta žele da preduzmu mere kako bi poboljšali same procedure oko testiranja uvoznog meda, kao i kako bipovećali kontrolu uvoza. Tako će se otkriti falsifikovan med. Treba poboljšati i procedure etiketiranja, kako bi građani znali odakle koji med dolazi.

U Evropskoj uniji rade na tome da podstaknu konzumaciju meda, posebno kada je reč o deci u školama. Iz tog razloga se u nekim državama održala kampanja "Medeni doručak", koja će se nastaviti i u budućnosti.

Potrebno je otkriti mehanizme koji će podsticati mlade da se bave gajenjem pčela i proizvodnjom meda. Trenutno postoji dosta problema koji predstavljaju prepreku ka tom ostvarenju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji