Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Neodoljivi deserti: Čokoladni puding sa avokadom

Neodoljivi deserti: Čokoladni puding sa avokadom

Lilia  MilkovaLilia Milkova
Inovator
891

Sledeći put kada vam se jede nešto sa avokadom, prekočite gvakamole i prepečeni hleb (iako je to odličan način da zadovoljite vašu potrebu za avokadom) i okrenite se čokoladnom pudingu.

Da, zaista! Ima više načina da se puding zgusne, a da se ne koriste jaja, kada želite da napravite vegansku verziju ovog klasičnog američkog deserta. Kukuruzni skrob i banane su dva popularna trika, a sada tom spisku možete dodati i avokado. Budite sigurni da ovaj veganski puding bude ukusan baš onoliko koliko želite - bogat, nežan i sa jakom aromom crne čokolade.

Druga velika prednost kada koristite avokado kada pravite čokoladni puding je lak recept. Treba samo da stavite sve sastojke u multipraktik, pritisnete dugme i za samo minut dobijate čokoladni puding, a da ga ne mešate na ringli.

MI volimo da koristimo bademovo mleko, ali svi mlečni proizvodi će se dobro uklopiti u ovaj recept. Prirodni, nerafinisani šećer, kao što je to javorov sirup, takođe će obezbediti da ovo bude zdrav desert.

Ukus čokolade i pomorandže će se savršeno uklopiti, tako da slobodno možete dodati ceđeni sok pomorandže. Za čistu aromu čokolade možete propustiti sok i dodati jednu kašiku bademovog mleka.

Šta vam je potrebno:

1 dobro sazreo avokado

3 kašike javorovog sirupa

2 kašike kakaa u prahu (oko 15 g)

sok od pola pomorandže

1 kašičica (5 ml) ekstrakta vanile

1/4 čaše (60 ml) bademovog mleka (ili drugo mleka)

Po želji možete dodati za ukras maline ili šlag.

Kako napraviti:

Avokado isecite, pa ga stavite u kuhinjski robot, zajedno sa javorovim sirupom, kakaom u prahu, sokom od pomorandže, vanilin šećerom i bademovim mleom. Uključite nekoliko puta, dok ne dobijete homogenu smesu. Proces traje 1 do 2 minuta, dok se avokado ne samelje u potpunosti, a smesa ne postan eglatka.

Isipajte u manje činije. Pokrijte i stavite da se ohladi 2 sata, dok puding ne bude gotov. Pre serviranja možete ukrasiti šlagom i malinama ili nešto po vašem ukusu. Na kraju ostaje samo da uživate u neverovatnom ukusu ovog letnjeg deserta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji