Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da napravite nudle u wok tiganju?

Kako da napravite nudle u wok tiganju?

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
432756
Kako da napravite nudle u wok tiganju?

Wok je kineski tiganj sa uskom osnovom i dubokim stranama. Pored povrća i mesa, u ovom tiganju možete spremiti i testenine (razne vrste makarona). Jakisoba je tradicionalni japanski specijalitet, koji podrazumeva pržene nudle sa svinjskim mesom, kupusom i sosom.

Evo kako da u 9 koraka napravite nudle u wok tiganju:

1. korak: Izaberite nudle - poželjno je da to budu soba (vrsta japanskih integralnih nudli). Ako nemate takve i ne možete ih naći, onda možete koristiti kineske nudle sa jajima ili druge vrste makarona koje su slične nudlama (duge, okrugle, kao fida). Skuvajte ih prema uputstvu sa pakovanja.

2. korak: Kuvajte testenine dok ne budu polugotove. Počnite sa probanjem nakon 3. minute. Biće gotove za 3-7 minuta. Isipajte makarone u cediljku i ocedite ih.

3. korak: Dodajte ulje susama - do 1 kašika za svaku porciju. Nakon toga promešajte nudle i ostavite ih na stranu.

4. korak: Narendajte ili isecite na tanke tračice povrće. Ne zaboravite - povrće ne treba da bude isečeno na deblje trake od testenina. Povrće treba da bude veličine zalogaja, a da nema potrebe da se ponove seče nakon spremanja. Možete dodati i malo belog luka, svežeg đumbira ili bibera.

Kako da napravite nudle u wok tiganju?

5. korak: Napravite sos. Ako želite, možete koristiti omiljeni soja sos. U suprotnom, možete kupiti gotov sos ili da eksperimentišete sa kombinacijama od soja sosa, đumbira, mirina, prepečenog ulja od susama ili šta god želite i smatrate da se može kombinovati. Potrebna količina sosa jeste pitanje ukusa, ali 1/4 do 1/3 šolje po porciji je poželjna.

6. korak: Meso isecite na tanke trake. Kao i povrće, komadići treba da budu laki za jelo. Ako želite, možete mesu dodati malo soja sosa, da ga marinirate, dok zagrejete tiganj. Ako ne želite da vaše nudle imaju meso, onda možete dodati tofu ili orašaste plodove. A možete i prekosčiti ovaj korak.

7. korak: Zagrejte 1 do 3 kašike ulja u wok-u na srednjoj prema visokoj temperaturi. Kada dostigne potrebnu temperaturu, počeće da se presijava.

Kako da napravite nudle u wok tiganju?

8. korak: Prvo dodajte meso u tiganj. Mešajte ga oko minut. Dodajte povrće nakon što meso promeni boju. Dodajte tvrđe povrće i ono koje treba da bude prvo spremljeno - luk, šargarepu, celer i beli luk.

Sve mešajte oko 30 do 60 sekundi. Zatim dodate i mekše povrće: kupus, paprike, đumbir. Promešajte i pržite tako minut ili dva. Koliko dugo ćete pržiti povrće zavisi od toga koliko meki volite da budu. Stalno mešajte sve sastojke, da ne zagore. Na kraju dodajte zelene začine.

9. korak: Čim dodate začine, dodajte nudle i sos. Promešajte sve, dok se testenine i povrće ne prekriju sosom. Smanjite temperaturu i pržite koliko želite ili dok se začini ne osuše. Odmah presipajte u tanjir za serviranje.

Da li je spremanje u wok tiganju zdravo?

Karakteristično za spremanje u wok tiganju jeste neprestano mešanje, koristi se za zdravo spremanje namirnica i jela, posebno ako ona sadrže dosta povrća. To je tako samo ako ograničite količinu visokokaloričnih sastojaka i ne dodajete mnogo masti za vreme spremanja.

Kako da napravite nudle u wok tiganju?

Ograničava sadržaj masti - kada spremate u wok-u uz neprestano mešanje, potrebna vam je mala količina ulja, zbog visoke temperature koja se koristi za ovaj način spremanja.

Ulje možete zameniti i sa bujonom, kako biste smanjili sadržaj masti u hrani. Poželjno je da se koristi minimalna količina masti, jer u suprotnom nećete moći da iskoristite sve vitamineiz povrća koji se rastvaraju sa mastima.

Pomaže da se smanji gubitak hranljivih materija - dugo spremanje utiče na to da se izgube svi vitamini koji su osetljivi na toplotu, uključujući i vitamin C i vitamin B. Spremanje sa wok tiganjom čuva koriste sastojke u povrću.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest