10 najmoćnijih super biljaka za podmlađivanje, koje su priznate u svetu

1 od 10 Fotografije

1. Bosiljak


Ova korisna biljka može da ublaži stres i nervozu, da pomogne kod nesanice i da pogidne životnu energiju tela. On je izuzetno koristan za ljude koju se u početku jeseni osećaju depresivno, iztrošeno i umoreno od smene godišnjih doba.

Lekari savetuju da se žvaće bar 12 listića bosiljka za dobro zdravlje, zato što on sa svojim antiseptičnim dejstvom čuva telo od posledica stresa i depresije. Osim toga deo bosiljka pomaže kod bola u grlu i disajnih problema koji se obično javljaju u toku jeseni i zime. Takođe začin je veoma koristan za srce, zato što održava niskim nivo holesterola. I još: oporavlja bubrege, leči infekcije u usnoj duplji, oporavlja zube i desni, koristan je za oči zbog toga što sadrži vitamin A.

Svi znamo da jedna zdrava dijeta treba da uključuje naših pet obroka u toku dana, sa različitim voćem i povrćem. Ali je važno da se zapitamo da začini takođe mogu da nam pomognu kako bismo bili zdravi, energični i pozitivni.

Eksperz za začine Rejčel Landon nam otkriva koristi za zdravlje od specijane grupe začine, koji se zobu adaptogeni u svojoj novoj knjizi Superzačini (Superherbs).

Začini kao što su kurkuma, kopriva i đumbir dokazano održavaju telo zdravijim, stimulišu imunitet, olakšavaju stres i unose veoma važan balans u naše telo.

Otkrijte top 10 super začina, uz pomoć kojih ćete se podmladiti, sačuvaćete se od stresnih situacija i osetićete trajno poboljšanje u načinu na koji spavate u toku noći kako se budite ujutru.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji