Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kako

Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kako

Maria SimovaMaria Simova
Autor
218318

Ispostavilo se da je pečeni luk korisniji od sirovog. A da li znate zašto? On ima jak antibakterijski efekat, leči rane, normalizuje krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Osim toga gubi oštar miris i ima prijatan ukus. Vredi da probate i uvek ćete peći luk za svoju porodicu.

Pećeni luk će vam pomoći da se izborite sa čirevima i dugrotrajnim ranama. Potrebno je samo da ispečete luk direktno u njegovoj ljuci i da ga stavite na ranu dok se ne poboljša.

Koristite pečeni luk i za lečenje apscesa. Topao luk stavite na problematično mesto na 20 minuta na dan kao oblogu i uskoro će apsces nestati.

Zahvaljujući pečenom luku iz rerne možete izlečiti i hemoroide. Obloge sa lukom imaju definfekciona svojstva i pomažu tkivu kože da se brzo regeneriše.

Konzumiranje pečenog luka se preporučuje svima koji imaju probleme sa koagulacijom krvi. Nakon srčanog udara ili infarkta konzumiranje ovog luka se svakodnevno preporučuje.

Veoma je važno da ljudi koji pate od dijabetesa ili imaju predispozicije (kod skokova šećera u krvi) da uvedu luk, pripremljen na ovaj način u svoj meni. Dodajte ga u glavna jela ili napravide jednonedeljnu dijetu od pečenog luka ujutru na prazan stomak i videćete efekat.

I sve to je zahvaljujući predivnom sastavu ovog povrća - sumpor i gvožđe u pečenom luku pomažu normalizaciji nivoa šećera u krvi i održavaju pravilne funkcije pankreasa i jetre.

Prilikom upotrebe pečenog luka se poboljšava stanje bolesnih od hipertonije i ateroskleroze. Ovaj luk pomaže pročišćavanju krvnih sudova, olakšava atrerosklerotične plake i sprečava oštar skok krvnog pritiska.

Ništa čudno što se ukus pečenog luka dopada svim jelima.

Nakon što se ispeče u rerni nestaju samo eterična ulja koja mu daju ukus u sirovom stanju, ali koristi ostaju.

Izaberite srednje glavice za pečenje luka - on sadrži najveću količinu cenjenih mikroelemenata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji