Da očistimo telo sa lovorovim listom

Lovorov list

Popularni začin lovorov list može da se koristi ne samo za začinjavanje jela - sa njim možete napraviti lekoviti napitak kojim ćete pročistiti organizam od nagomilanih toksina i soli.

Zašto je potrebno da se organizam povremeno prečišćava?

Toksini koji se gomilaju u testu smetaju pravilnoj fukciji organa, a to znači da je organizam slab i da se lakše razbolimo.

Kako da znate da li vam je potrebna hitna detoksikacija? Ako osećate stalnu težinu u glavi ili primećujete nedostatak apetita, imate podočnjake ili se brzo umarate, najverovatnije vam je potrebna detoksikacija organizma.

Postoji mnogo biljaka sa kojima možete pripremiti napitak za pročišavanje, ali lovorov list se najčešće koristi. Evo i šta je potrebno za pripremu napitka.

Napitak za čišćenje toksina sa lovorovim listom.

Potrebni sastojci: 5 listova lovora, 300 ml vode.

Čaj od lovorovog lista

Način pripreme: Stavite šerpu sa vodom na vatru i sačekajte da provri. Nakont toga dodajte začin u vrelu vodu i ostavite na vatri 5 minuta. Skinite sa vatre i procedite - najbolji načpin da čuvate je u termosu.

Zatvorite posudu i ostavite smesu sa lovorovim listom da odstoji tri sata. Možete uzimati u malim gutljajima tokom dana - važno je da ne popijete odjednom. Za detoksikaciju se preporučuje da se napitak pije tri dana zaredom, nakon toga treba da se napravi pauza od jedne sedmice.

Moguće je dok pijete napitak da vam se urim pormeni, da dobijete bledoroze boju. Nemojte to da vas plaši, to je potpuno normalno i znači da lovorov list radi posao i čisti so i toksine iz tela.

Osim toga je moguće da smeza izazove želju za češćim uriniranjem. Pun efekat ovog napitka će biti vidljiv nakon dve nedelje.

Tek tada ćete osetiti da ste ponovo živahni i puni energije, a ostali nepoželjni simptomi, koji idu uz nagomilavanje toksina će potpuno nestati.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji