Pravi dresing za sveže salate

Dresing

Teško da postoje specijalisti zdrave ishrane koji vam neće preporučiti svakodnevno konzumiranje svežih salata. One su izuzetno bogate vitaminima i drugim korisnim sredstvima, a osim toga su i veoma dijetične.

Nezavisno od toga da li se priprema od obične salate, kovrdžave salate, od ajzberg salate, spanaća, rukole ili od čega god, one treba da se redovno nalaze u vašem meniju. Da biste ga učinili raznovrsnim, dobro je da naučite i da prirpemite pravi dresing, sa kojim ćete ih začiniti.

Evo nekoliko varijanti kakav tip salata ide uz konkretan sos za začinjavanje, u njima nema dodate soli, čiju količinu sami treba da procenite.

Dresing, koji odgovara svim zelenim salatama

Poznat i kao dresing ili sos Cezar, on se priprema od jednog pasiranog rovitog jajeta, 1 file inćuna, 3 supene kašike soka od limuna, 9 supenih kašika maslinovog ulja, 1 kašičice vorčester sosa, 1 čena belog luka, bibera i soli po ukusu.

Dresing za salatu

Dresing, koji odgovara salati od spanaća

Priprema se od mikserom umućenih 100 g majoneza, 3 supene kašike maslinovog ulja, 1 supene kašike šećera, 2 supene kašike soka od limuna, 1 kašičice senfa, 1 kašičice belog luka u prahu.

Dresing, koji odgovara uz zelenu salatu sa orasima i parmezanom

Pripremamo od 4 supene kašike senfa sa krupnijim zrnima, 4 supene kašike maslinovog ulja i 2 supene kašike šeri sirćeta, sve sastojke dobro promešamo i tako pripremljenim dresingom prelivamo salatu i promešamo.

Dresing, koji odgovara zelenoj salati sa škampima

Priprema se od 6 supenih kašika soka od pomela, 3 supene kašike ribljeg sosa, 2 kašičice sosa od tamarinda i 2 supene kašike meda.

Sve sastojke pomešamo i ostavljamo da provri u odgovarajućoj posudi uz neprestano mešanje. Nakon što se dresing ohladi spreman je za upotrebu.

Dresing, koji ide uz zelenu salatu sa ribom

Za njega je potrebno 200 g pavlake, 1 supena kašika soka od limuna, 1 supena kašika snefa, 2 prstohvata bibera.

Sve sastojke promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu, sipamo je na pripremljenu salatu.

Dresing, koji ide uz zelenu salatu sa voćem i orasima

Priprema se od 100 ml pavlake, 2 supene kašike soka od limuna i bibera po ukusu.

Pavlaku umutimo i u nju postepeno dodajemo sok od limuna i biber. Dodajemo so po ukusu i dobijenom homogenom smesom prelivamo salatu.

Probajte još: Zelena salata sa toplim dresingom, Francuski dresing, Balsamiko dresing, Dresing za razne salate, Salata sa dresingom od meda i senfa.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji