bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Ukusne tajne pileće supe

Ukusne tajne pileće supe

pileća supa
Fotografija: Elena Stefanova Jordanova

Pileća supa je omiljeno jelo ne samo kada smo bolesni. Svi znamo da je najbolje rešenje protiv gripa ukusna pileća supa. Ona deluje kao ubica svih virusa. Ali, osim toga što je korisna i deluje kao lek protiv bolesti, pileća supa je i mnogo ukusna.

Ali, da li znate kako da je pripremite? Evo nekoliko ukusnih tajni pileće supe koje možete da iskoristite tokom njene pripreme i da zasijate u kuhinji!

Tajna 1: Zgušnjavanje

Dobri kuvari savetuju, kada pravite pileću supu, da je ne zgušnjavate sa fidom, nego da koristite druge metode. Jedan način je da bar dan pre toga zamesite testo od griza, jaja i malo soli. Testo treba da bude dosta tvrdo da bi moglo da se renda. 2-3 minuta nakon što isključite supu dodajte jednu šaku izrendanog. Uverićete se sami da je to tajna, koja odrađuje odličan posao, pileća supa će biti veoma ukusnija i neće imati nikakve veze sa kupljenom fidom.

Tajna 2: Zaprška sa jajetom

raskošna pileća supa
Fotografija: Rusiana Mihailova

Mnogi ljudi vole da pileća supa bude zapržena. Dobar izbor je da to uradite samo sa jajetom. Kakva je tajna? Prosto skidate gotovu supu i nakon toga dodajete u nju umućeno jedno ili 2 jajeta (zavisi od količine supe). Ovaku supu obavezno začinite mlrevenim biberom ili belim biberom sa malo limuna.

Tajna 3: Bujon

Bujon je od važnog značaja za pripremu lepe pileće supe. Najbolje da napravite bujon od kuvanog pilećeg mesa. Ni u kom slučaju nemojte da stavljate gotov bujon, zato što ubija pravi ukus supe, savetuju dobri kuvari. A i rizikujete da presolite mnogo supu, pošto se u gotovim bujonima nalazi so.

Tajna 4: Meso

Druga dobro proverena tajna za pileću supu je meso koje ćete izabrati za nju. Naše bake su obilno stavljale belo meso oko kostiju, tj. takozvane ostatke od pileta - definitivno ćete videti razliku i iznenadišete sve za stolom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji