Sa kurkumom, jabukovim sirćetom i medom ćeš izlečiti ove bolesti!

Med sa kurkumom

Kurkuma - izvesna čovečanstvu i kao neverovatno koristan i efikasan dodatak ishrani, dokazano je od mnogobrojnih proučavanja i za efikasnost, i za mozak.

Evo i neki od njih:

1. Sadrži bioliški aktivna jedinjenja i moćna lekovita svojstva. Ona sadrži kurkumin - jedinjenje sa izuzetno jakim antioksidansima i ima protivupalna svojstva.

2. Kurkumin smanjuje upalu i pomaže organizmu da se bori sa parazitima. Bez njega naša tela mogu da budu zaražena patogenima.

3. Kurkuma poboljšava funkcije mozga i smanjuje rizik od bolesti velikog mozga. Kurkumin povišava nivo hormona mozga - BDNF, koji povećava rast novih neurona i bori se sa degenerativnim procesa u mozgu.

4. Pomaže sprečavanju raka. Mnoga naučnici su izučavali kurkumin i njegove potencijale za lečenje raka. Ustanovljeno je da zaista dotiče rast i rasprostranjavanje raka na molekularnom nivou.

Kurkuma

5. Kurkuma se bori sa depresijom. Istraživanja 60 depresivnih pacijenata je pokazala da je kurkumin edekan kao lek Proizac kod lečenja sipmtopma depresije.

Creva su ključ zdravog imuniteta i kada nisu uravnotežena celo telo pati. Večina ljudi ima simtome kao što su bol u želucu, srčani napad ili problemi sa kožom kada creva nisu zdrava.

Dobra vest je da dodavanje zdravih probiotika u vašu ishranu pomaže poboljšavanju organa za varenje i balansira se cela flora.

Recept za eliksir:

4 šolje filtrirane vode

¼ šolje prirodnog meda

¼ šolje jabukovo sirćeta, prirodnog

1 prstohvat kurkume

1 prstohvat ljute aleve paprike

Sipajte vodu u šerpu. Ugrejte vodu na manje od 40 stepeni i dodajte med, kurkumu i ljutu alevu papriku, promešajte. Sipajte smesu u stakleni bokal i ostavite da se ohladi. Pijte koliko vam se pije ili tačnije po potrebi.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji