Kako da očistimo aparat za espreso

Kafa espreso

U poslednje vreme, jedan od najkorišćenijih električnih uređaja u našim domaćinstvima je aparat za espreso. Ona priprema naš lek za razbuđivanje - kafu. Da bi kafa bila ukusnija i aromatičnija, potrebno je da se brinemo o njoj. Osnovno što treba da radimo je da je češće čistomo, kako spolja, tako i iznutra.

Da li želite da naučite kako da očistite aparat za espreso? Pratite ove savete:

1. Očistite ga spolja - koristite dobro sredstvo za čišćenje, na primer Mister Muscle za kuhinju ili slično sredstvo. Ali imajte u vidu da takva sredstva mogu da izbrišu obeležja i grafičke elemente sa površine. Nemojte dozvoliti da uđe unutra prilikom čišćenja aparata.

2. Očistite unutra - koristite profesionalno sredstvo za čišćenje aparata za kafu ili smesom od sirćeta (soka od limuna) i vode, da biste očistili espreso mašinu unutra. Za čišćenje sirćetom ili sokom od limuna pomešajte 85 ml sirćeta (soka od limuna) i 650 ml vode, neka ovaj rastvor prođe kroz aparat za kafu.

Kada smesa iz rezervoara stigne do sredine, zaustavite mašinu na oko sat vremena da se dobro očiste creva i pustite ponovo da prođe i ostala smesa. Nakon toga puštajte čistu vodu 3-4 puta.

- Ako možete da otkačite kapućinator, uradite to i očistite ga. Odatle izlaze gumeni delovi, nemojte da ih izgubite i nemojte da zaboravite da ih stavite ponovo nakon čišćenja po redu kako ste ih izvadili.

Upotreba aparata za espreso

- Očistite glavu za kuvanje (to je deo kroz koji prolazi voda). U većini kafe aparata mašina leži na jednom vintu i lako može da se odvrne. Nagnite kafe mašinu (uverite se da nema vode) i odvijre nastavak. Koristite četkicu za zube, krpu za čišćenje i sve čime možete očistiti zaprljane uglove.

- Kada završite sa čišćenjem unutrašnjosti kafe mašine, sipajte čistu vodu i prođite kroz nju. Nemojte zaboraviti da isključite aparat za kafu kad voda istekne

Čišćenje će vam oduzeti 15-20 minuta - ne više. Ali nakon toga možete da uživate u šolji tople i aromatične kafe!

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji