Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeru

Kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeru

3 od 3 Fotografije

3. Ovsene pahuljice za večeru



Evo nekoliko načina da napravite večeru zdravijom i ukusnijom sa ovsenim pahuljicama. Idealna varijanta je da pohujete belo pileće meso u trakicama ili file bele ribe, za smesu za pohovanje koristite ovsene pahuljice. U posudu sa umućenim jajetom i malo svežeg mleka potopite meso i nakon toga uvaljajte u ovsene pahuljuce. Pržite u dobro ugrejanoj masnoći.

Druga varijanta je da skuvate jednu šolju ovsenih pahuljica u vodu dok ne narastu. Dodajte u njih tri kašike niskomasnog mleka, so i biber. Ugrejte masalc u tiganju i mešajte dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte ovas i kuvajte minut-dva. Ukrasite bosiljkom ili sirom.

Zašto da ne jedemo više ovsenih pahuljica, pošto se one smatraju jednom od najzdravijih hrana na svetu? One su bez glutena, integralna hrana koja u sebi sadrži sve osnovne sastojke koje su potrebne telu - vlakna, magnezijum, fosfor, bakar, gvožđe, cink i antioksindati. Ishrana sa ovsom za doručak je poznata po tome da pomaže gubljenju kilograma zbog visokog sadržaja vlakana i sposobnošću da povećava osećaj gladi.

Takođe, ovsene pahuljice su veoma hranljive, jer sadrže mnogo vitamina i minerala. One su čudesan izvor vrste rastvorljivih vlakana, takozvanih beta-glukan, može pomoći smanjenju nivoa lošeg holesterola u organizmu i pomaže regulisanju nivoa šećera u krvi.

Ne na poslednjem mestu, ovsene pahuljice su fleksibilna vrsta hrane, koja lako može postati deo bilo kog obroka tokom dana. U galeriji gore smo sakupili nekoliko ideja kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji