Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Koren maslačka leči bolesti za nedelju dana

Koren maslačka leči bolesti za nedelju dana

Yana G.Yana G.
Kuvar
4215
Maslačak

Koren maslačka se ispostavio kao pravo iznenađenje u lečenju mnogih bolesti. Njegova upotreba je široko rasprostranjena među ljudima koji vole da se leče sami i da se pretežno oslone na narodnu medicinu i trave.

Upotreba korena maslačka je odgovarjauća za ljude koji ne posežu za raznim antibioticima i lekovima. Maslačak je među najlekovitijim biljkama, na koje se ljudi oslanjaju vekovima unazad. Rasprostranjen je i zbog širokog spektra bolesti koje olakšava.

Evo i nekih od bezbroj koristi maslačka:

Biljka se koristi kod zatvora, hemoroida, bolesti bubrega, artritisa, reumatizma, kod bolnog grla i kašlja.

Sa sigurnošću maslačak mnogo pomaže, ali je važno da znamo kako da ga tačno koristimo i da iskoristimo njegova svojstva.

Maslačak pomaže ljudima kod zatvora, kojima se ne preporučuje da piju razle lekove za olakšavanje, pošto ne utiču dobro na organizam i mogu dovesti do privikavanja. Potrebno je samo da skuvamo čaj od korena maslačka. Osim toga ima laksativno dejstvo, on deluje pročišćujuće i daće nam potpuni detoks i to u domaćim uslovima.

Biljka uspeva da očisti i zbaci sve što je nepotrebno u organizmu.

Čaj je koristan za kožu, najviše za ljude koji imaju problema sa kožom i aknama.

Možemo da pripremimo salatu od maslačka - ona je osim toga što je izuzetno korisna, i dosta ukusna. Delovaće kao jak antioksidant i sačuvaće nas od mogućih uticaja i napada.

Prema narodnim lekarima, ona se može izboriti sa više od 120 vrsta bolesti.

Možemo da pijemo i čaj za mršavljenje, prečišćavanje, kao i da ga koristimo kao diuretik. Poboljšava laktaciju kod dojenja. Deluje kao kod nervoze i pomaže kod problema sa spavanjem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji