Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnike

makarone iz rerne

Makarone - omiljeno jelo malih i velikih, može biti za doručak, za večeru i za desert. Može se kombinovati sa raznim sosevima, da se jedu kuvane sa šećerom i sirom, da se pomešaju sa sitnim sirom, sa piletinom, sa povrćem, sa morskim plodovima. Mogu i da se dodaju u jela i supe. Makarone su nešto što ide sa svim skoro.

Prema nekim mišljenjima, makarone iz rerne su desert, drugi ih smatraju doručkom, a treći vole da ih večeraju.

Mnogi ljudi vole makarone iz rerne, ali nemaju hrabrosti da ih pripreme pošto im se to čini veoma teško. A recept je toliko jednostavan i testenina sa kojom se priprema je uvek uspešan.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, treba da obratite pažlju na vrstu makarone koju ćete koristii za pripremu.

Treba da znate da postoji mnogo vrsta testenina i da bi vaše bile uspešne, potrebno je da koristite, fusile, farfaline ili pene.

Odgovarajuće su i šarene makarone, koje raduju oko i mogu otvoriti apetit vašim mališanima.

Za one koji do sada nisu pravili, predlažemo ovaj recept po kojem možete napraviti svoje prve makarone iz rerne.

slatke makarone iz rerne

Potrebni sastojci su:

makarone - 500 g

jaja - 5 komada

sveže mleko - 800

sir - 200 g

šećer - 300 g

vanila - 2 komada

maslac - 50 g

Makarone skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Dobro je da prođe vreme koje je navedeno na pakovanju, odmah izvadite iz vode da se ne prekuvaju (ipak im je potrebna još jedna toplotna obrada.

Jaja umutite sa svežim mlekom i vanilom. Skuvane makarone pomešajte sa šećerom i mrvljenim sirom dok su još tople i dobro promešajte. Siapajte smesu od jaja i ponovo promešajte da se pomešaju svi sastojci.

Maslac rasporedite po vrhu. Pleh stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pastu pecite oko 30-40 minuta. Nakon što izvadite iz rerne možete posuti makraone šećerom u prahu.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji