Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnike

Svinjske šnicle

Ako je za Amerikance šnicla simbol kulinarskih težnji kada je meso u pitanju, za nas je to svinjska šnicla. Pečena svinjetina na roštilju, u rerni, marinirana, sa dosta aromatičnih začina ili gotovo bez bilo kakvih začina, je omiljeno jelo koje podiže raspoloženje za stolom.

Recept za svnjsku šniclu je prilično jednostavan, ali ukusno i krhko meso je rezultat majstorstva i iskustva koje se stiče vremenom.

Isprobanih recepata za svinjske šnicle u rerni je mnogo, ali kuvari početnici treba da počnu sa jednostavnom tehnikom, sa kojom će kasnije stvoriti isprobani recept za jelo koje je svima omiljeno. Evo jednog predloga koji ne iziskuje posebna kulinarska umeća i odgovarajući je za početak.

Potrebni sastojci:

½ kilograma svinjskih šnicli

2 kašike ulja

1 kašika meda

1 kašika senfa

½ šolje piva

Mleveni crni biber

Način pripreme:

Šnicla u rerni

Ulje, senf i med se dobro promešaju da se dobije struktura slična kaši. Šnicle se operu, osuše se i pospu se sa soli i crnim biberom po ukusu. Posle se premazuju pomešanim uljem, senfom i medom i ređaju se u tepsiju.

Tepsija treba da bude izabrana tako da se šnicle gusto naređaju, bez ostavljanja praznih mesta, ali ni meso ne sme da se gomila unutra, jer se neće ravnomerno ispeći. Poređane šnicle se preliju pivom. Prekriju se aluminijumskom folijom i peku se otprilike 60 minuta na 200 stepeni u rerni.

Za vreme pečenja meso se okreće 2-3 puta kako bi se svuda ravnomerno ispeklo. Kada se okreću, šnicle se neće osušiti, kao što se često dešava.

Nakon toga, folija se sklanja i meso se zapeče još 10-15 minuta, dok se ne dobije smeđa korica.

Ukoliko za vreme pečenja pivo ispari, doliva se još. Umesto piva može da se dolije voda. Važno je da meso ne ostane suvo, jer će izgoreti.

Sosem koji se odvaja za vreme pečenja, mogu da se preliju šnicle prilikom serviranja. Odgovarajući garnirung za šnicle u rerni su sveže salate od povrća.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji