bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Finese kod dinstanja mesa

Finese kod dinstanja mesa

Finese kod dinstanja mesa

Dinstano meso bude veoma ukusno ako se prate neke finoće prilikom pripreme. Klasično dinstanje mesa predstavlja prženje mesa, nakon toga se poklopi i dinsta na tihoj vatri sa malo tečnosti.

Dinstanje mesa je idealno za pripremu žilavog mesa, telećih rebara ili svinjske plećke. Meso se uzima i stavlja u šerpu sa debelim dnom.

Ako se meso dinsta sa povrćem, svi sastojci treba da budu zbijeni u šerpi i da se koristi minimalno tečnosti.

U šerpi ugrevamo jednu sušenu kašiku masnoće na srednjoj temperaturi. Stavljamo meso i pržimo sa sbih strana dok ne dobije zlatnu koricu.

Finese kod dinstanja mesa

Vadimo meso iz šerpe i stavljamo povrće u nju, pržimo na tihoj vatri dok ne omekša. Meso vraćamo u povrće i dodajemo tečnost, najbolje bujon.

Da bismo poboljšali ukus mesa, možemo dodati malo vina. Drugi popularan način da ukus dinstanog mesa bude zasićeniji je da dodamo paradajz.

Oni dodaju ukus dinstanog mesa i zgusnu tečnost u kojoj se priprema. Što manje tečnosti ima prilikom dinstanja mesa, toliko će jelo biti ukusnije.

Nakon što su svi sastojci zajedno, jelo ostavljamo da vri na jakoj vatri. Nakon toga smanjujemo tako da tečnost bude na ivici da kipi, poklopimo i kuvamo na tihoj vatri.

Umerena temperatura je potrebna da omekšaju žilavo tkivo mesa. Na jakoj vatri mesto postaje još žilavije.

Meso je gotovo kada se lako probode viljuškom. Onda se kupi mast sa površine.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji