Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesa

Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesa

AdminAdmin
Glavni urednik
25035
Sotirana svinjetina

Za sotiranje je potrebno kratko vreme i minimalno masnoće. Sotiranje svinjskog mesa je izuzetno zdravo i hranljivo jelo.

Crveno meso se sotira u malo masnoće, koja se koristi samo da se svinjsko meso ne zalepi po površini tiganja.

Sotiranje sivnjetine je najbolje da se spoji sa prženim krompirom, može se koristiti za salate ili da se doda na rižoto ili testeninu.

Brza priprema na visokoj temperaturi daje specifičnan apetitni ukus svakog zalogaja mesa. Začini, dodati malo pre ili nakon termičke obrade, dodatno daju još pikantniji izgled i ukus svinjetine.

Instrukcije:

1. Isecite meso na male komade (oko 3 cm). Sitne ivice se pripremaju znatno brže, nego obimniji komadi svinjetine.

2. Ugrejte dubok tiganj na vatri, na srednjoj prema visokoj temperaturi. Prethodno stavite 2-3 supene kašike ulja od repice ili maslinovog ulja da biste pokrili površinu tiganja. Nakon toga po želji dodajte luk, beli luk ili drugo povrće u masnoću 30 do 45 sekundi pre nego što stavite meso.

3. Stavite svinjske zalogaje u dobro ugrejan tiganj. Nemojte da stavite mnogo mesa u posudu. Zalogaji treba da budu u jednom sloju i da budu na rastojanju 2-3 cm jedan od drugog. Za sotiranje je potrebno neprestano mešanje.

Sotirana svinjetina sa krompirom

Tako da je potrebno na svakih 10-15 sekindi da okrećete i mešate komade, dok ne dobiju braonkastu boju. Svinjetini nije potrebno više od 3 do 5 minuta da se dkroz pripremi, naravno ako su manje debljine.

4. Skinite tiganj sa vatre, kad zalogaji svinjetine budu gotovi. Oko 30 sekundi nakon toga možete dodati omiljene začine. U ovom slučaju je odgovarajući soja sos. Izvadite meso i stavite na prethodno pripremljene tanjire. Nemojte ih ostavljati u tiganju, pošto će nastaviti da se kuvaju i mogu biti suvi i žilavi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest