Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Pačetina magre - suština i način pripreme

Pačetina magre - suština i način pripreme

HrisiHrisi
Početnik
40
pačetina magre

Neki su ga jeli, neki su čuli za njega, ali bez sumnje, ime ovog jela nosi eleganciju, prefinjenost i klasu. Pačetina magre je među najomiljenijim specijalitetima elitnih restorana, omiljenom mnogim i deo je menija onih koji mogu do sebi da priušte. Naravno, nije potrebno da posetimo restora nda bismo uživali u ovom delikatesu. Možemo iznenaditi porodicu kod kuće i da ga priremimo sami.

Pačetina magre se pravi od grudi patke, serviranih kao stek ili drugačije rečeno - šnicla. Ako možete da pržite šnicle, uspećete i sa ovim jelom. To je prefinjen specijalitet za savršen romantični vikend ili ušuškanu porodičnu večeru.

Predlažem vam jedan lak recept za pripremu magrea od pačetine.

Prvo prirpemite stek za prženje. Uzmute pačije grudi i skinite višak masti sa dela mesa. Pažljivo napravite proreze na koži, nemojte ići do mesa i dobro začinite solju i biberom.

Pripremite ugrejani tiganj i stavite meso na dole sa kožom. Nije potrebna nikakva mast. Ostavite 8 minuta. Nakon toga smanjite stepene na ringli na pola i okrenite sa druge strane 4-8 minuta, u zavisnosti da li želite da bude dobro pečeno ili ne.

pačiji magre
Fotografija: Yordanka Kovacheva

Ako se u tiganju sakupi dosta masti od patke, izbacite deo. Nakon što prođe vreme, izvadite meso i ostavite da stoji 5 minuta.

Isecite na kriške i servirajte. Možete servirati sa nekim sosom, ovo jelo ide sa svakavim. Druga varijanta je da servirate sa čašom lepog crvenog vina.

Pačetina magre nosi ime vrste patke, koja je ukrštena sa druge dve vrste. Osim za pripremu ovog specijaliteta, pačetina se koristi i za pripremanje drugog delikatesa - foa gra. Najpopularniji je u Francuskoj.

Postoji mnogo varijacija i recepata za pripremu pačetine magre. Mogućnosti nekad dozvoljavaju da iznenadite bližnje sa njiim bar nekoliko puta nedeljno i to na različit način. Nemojte propustiti da prirpemite ovaj ukusnu klasiku francuskog ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest