Zbog čega pileća supa leči?

Zašto leči pileća supa

Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.

Zašto pileća supa leči? Pogledajte objašnjenje u sledećim redovima:

Tanjir naše omiljene mirisne i ukusne pileće supe može biti divan lek ako smo prehlađeni i ako se osećamo bolesni.

Čak i nedavna istraživanja istraživača sa Univerziteta u Nebraski pokazuju da pomaže kod prehlade, a ovaj efekat je tu zbog činjenice da sadrži antiinflamatorna jedinjenja. Upravo zbog toga ima efekat ublažavanja simptoma, ako se uzmu u obzir respiratorne infekcije.

Pored toga, topla čorba deluje umirujuće na grlo kada smo bolesni. Nedavna istraživanja pokazuju i naučno dokazuju da ova ukusna supa zaista smanjuje simptome prehlade i ima olakšavajući efekat kod prehlade.

Još jedna zanimljiva činjenica je da je pileće meso puno proteina koji su toliko korisni za naš organizam i koji odlično deluju na imunitet. Takođe je predivan izvor mnogih korisnih vitamina i minerala koji takođe pomažu u regulisanju varenja.

Lekovita pileća supa

Para same supe je takođe vrlo korisna ako smo prehlađeni, čime znatno ublažavamo prehladu i začepljenost nosa. Ne smemo zaboraviti da napomenemo da su rezanci odličan izvor tako vrednih ugljenih hidrata, koji su najbolji izvor energije za naše telo.

Druga vrlo korisna stvar je što je povrće u vrućoj i ukusnoj pilećoj supi još jedan divan izvor vitamina, antioksidanata i minerala.

A da ne pominjemo čudesnu aromu i toplinu naše omiljene vruće pileće supe, koja nam pomaže da se otpuši nos. Zbog toga danas sa punim uverenjem možemo reći da bakini recepti za lečenje prehlade pilećom supom nisu mit, već dokazana činjenica.

I uopšte, pileća supa nije samo izvrsno okrepljujuće sredstvo koje ima mnogo pozitivnih strana za naš organizam, već je i izuzetno ukusna, pa vam zbog toga možemo samo preporučiti da pripremite bistru pileću supu, pileću supu sa rezancima, pileću supu sa krompirom, a zašto ne i pileću supu sa pirinčem - šta god da odlučite, biće ukusno i korisno!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji