Saveti za pečenje celog pileta

Saveti za pečenje celog pileta

Počeli smo da sanjamo o njemu još iz naslova... Omiljeno pečeno pile, kojem ništa nije potrebno osim lepog priloga i jake temperature. Bar tako misli većina ljudi.

Nemojte se čuditi ako i vi imate takvo mišljenje i da nešto u njegovom ukusu nije u redu.

Lakše je pripremiti celo pečeno pile nego da ga sečeš i pripremaš posebno u delovima. Finese i trikovi za dobar ukus ne nedostaju i ovde. Evo nekoliko saveta za savršenu pripremu celog pečenog pileta!

1. Odaberite lepo pile

To je prvi i osnovni korak u pripremi lepe i veoma ukusne večere. Ttreba da pažljivo odaberete sastojke sa kojima ćete kuvati. Nemojte praviti kompromis sa kvalitetom. Meso treba da bude sočno, krto i mekano. Napravićete razliku između pileta koje dobro izgleda i od onog iz prodavnice koje je niskog kvaliteta. Od vas zavisi koji ćete sastojak odabrati i kakav će biti krajnji rezultat na trpezi.

2. Ostaivte pile da odstoji

Celo pile

Nakon što ga izvadite iz frižidera, ostavite pile sa strane oko 30 minuta. Začinite začinima i tek onda stavite da se peče. Tako će vreme koje je potrebno za kuvanje biti manje.

3. Koristite začine

Pre nego što ga stavite u rernu, dobro natrljajte solju spolja i iznutra. To će doprineti stvaranju ukusne i hrskave korice. Ne štedite na biberu. Osim ta dva, obavezna sastojka, možete eksperimentisati, dodajući beli luk, majčinu dušicu, ruzmarin, limun ili nešto drugo po izboru.

4. Ostavite pečeno pile da odstoji

Pečeno celo pile

Ako vidite da je pile gotovo. Odlično! Isključite rernu i ostavite ga oko 15 minuta. Neka se svi sokovi koje je pustilo rasporede ravnomerno. Nakon što vreme isteče, možete servirati porcije.

5. Igrajte se sa masnoćom

Za vreme pečenja pile pušta svoje sokove koji se mešaju sa manoćom i dobija se izuzetno ukusan sok. Iskosritite ga. Stavite komadiće luka, krompir ili drugo povrće ispod. Tako ćete imati odličan i veoma ukusan prilog.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji