bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo»Smeđi šećer Muskovado

Smeđi šećer Muskovado

Smeđi šećer zamena za beli šećer

Svi smo obožavaoci slatkiša pripremljenih od belog rafinisanog šećera. Ono što ne znamo je da on može potpuno biti zameljen od zdrave alternative šećeru, smeđim šećerom Muskovado.

Smeđi šećer Muskovado je nerafinisani šećer sa Ostrva Mauricijus. On se lako prepoznaje po svojoj tradicionalnoj tamnoj boji i potpuno može zamentiti beli šećer u svim primenama u kulunarstvu.

Uprkos tome, smeđi šećer Muskovado je lepljiv i ima specifičan ukus zbog sirupa šećerne trske koji se ne odvaja od njega prilikom stvaranja.

Najveća proizvodnja šećera Muskovado je na Filipinima.

Najčešće se prodaje u pakovanjima od 300-500 g, cena varira.

Pakovanje nakon upotrebe treba dobro da se zatvori, pošto je dobar i specijalni ukus muskovado šećera zbog toga što je lepljiv i aromatičniji od drugih vrsta smeđeg šećera.

Vrste šećera

Kako da prepoznate pravi smeđi šećer Muskovado?

Na pakovanju na smeđem šećeru treba da piše nerafinisan.

Cena je skuplja od običnog šećera, ali to nije pravi način da otkrijemo da li je šećer pravi;

Najbolji domaći test je sledeći: potrebno vam je malo šećera i vode. Stavite malo šećera u providnu posudu (čašu) i sipajte malo vode. Dobro promešajte i pratite šta se dešava.

Ako je šećer obojen melasom, voda će se obojiti, a na dnu će se pojaviti kristali belog šećera. Ako ste naišli na kvalitetan smeđi šećer, boja će ostati providna, a šećer - smeđe bojue.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji