Vitaminska bomba za jačanje imuniteta

Vitaminska bomba za jačanje imuniteta

Ovaj koristan recept je odgovarajuć tokom hladnih dana. Kada je hladno vreme, teme za jačanje imuniteta su postale aktuelne.

Grip, prehlade i druge bolesti se ne smanjuju, zato je važno da održavamo zaštitne funkcije tela. Koristite vitamine, vitaminske komplekse, razne čajeve.

A šta kažete za vitaminsku bombu koju možete sami napraviti i koja će pomoći da održavate telo u dobroj formi.

Za 12-16 porcija ove čudesne vitaminske bombe vam je potrebno sledeće:

3-4 limuna;

200 g suvih kajsija;

150 g borovnica;

150 g meda;

200 ml soka od pomorandže;

5 ružica karanfilića;

Operite i osušite limun. Nakon toga isecite na četvrtine po dužini i izvadite koštice. Stavite sve sastojke u blender (bez karanfilića), saljeite na grubu kašu.

Izmrvite karanfilić u avanu i dodajte u dobijenu kašu, promešajte.

Ova vitaminska pasta se čuva u staklenim teglama, stavite je u frižider.

Zašto je efikasna vitaminska bomba

Jačanje imuniteta

1. Sok od limuna izbacuje toksine iz tela i koristan je za naše zdravlje.

2. Suve kajsije su omiljeno sušeno voće sa delikatnim slatkim ukusom koji ima mnogo korisnih sastojaka. Sadrži mnogo vitamina: karoten (vitamin A), askorbinsku kiselinu (vitamin C), nikotinsku kiselinu (vitamin PP). kao i vitamine iz grupe B. Mineralni sastav je takođe različit: suve kajsije sadrže kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, bakar, mangan, kobalt.

3. Borovnice su divna kombinacija ukusnog i zdravog, što se ne dešava tako često u našim životima. U svakom stanju, svežem ili suvom, one sadrže ogromnu količinu vitamina i drugih mikroelemenata, koji su potrebni čoveku u savremenom ritmu života. Odavno se borovnice nazivaju voćem "koje podmađuje". Korisna svojstva borovnica su priznata kako od naučnika, tako i od tradicionalne medicine. Najvažnije je da se sakupljaju u ekološko čistim oblastima;

4. Sok od pomorandže je koristan kod gripa i bolova u grlu. On ima prirodno antipiretično i protivupalno svojstvo. Prirodni sok od pomorandže takođe može da bude koristan u periodu oporavka - on jača imunitet, ima tonizirajući efekat.

5. Odavno se med korsiti kao lekovita i ukusna hrana. Hraneći se sa medom, mi se u isto vreme lečimo. U mdu se nalazi mnogo korisnih vitamina - A, B, C, K i F kao i minerala. Med je jedina hrana koju organizam potpuno usvaja. To ga čini veoma korisnim za želudac i stomačno-crevni trakt, koristan je za oči, protiv artritisa, protiv prevremenog starenja, za zdravu i mladu kožu, protiv kašlja, prehlada i sezonskih alergija, poboljšava stanje krvi. A vitamini imaju sposobnot za kompletno jačanje organizma.

Budite zdravi! A u tome će vam pomoći ovaj lek za jačanje imuniteta i naš omiljeni doručak za imunitet.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Катарина Кнежевић
Obavezno probajte! :O
0
0