Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Kako da pripremimo domaće grisine?

Kako da pripremimo domaće grisine?

Galina IvanovaGalina Ivanova
Početnik
741
Kako da pripremimo domaće grisine

Svi volimo slane grickalice koje možemo da jedemo i ispred televizora, gledajući omiljenu emisiju, ili samo da grickamo različite krekere, grisine.

Zbog toga smo danas odlučili da vam ponudimo neverovatno lak i ukusan recept za domaće grisine, tako da vaše voljene kod kuće možete iznenaditi nečim ukusnim i drugačijim.

Kako da pripremimo domaće grisine?

Potrebni proizvodi:

400 g brašna;

1 kašičica šećera;

1 kašičica suvog kvasca;

1 kašičica soli;

30 g mekog maslaca;

50 ml maslinovog ulja;

20 grama narendanog parmezana ili druge vrste kačkavalja;

200 ml tople vode;

1 kašika svežeg ruzmarina;

morska so (ali ne previše gruba).

Način pripreme:

Vaš prvi zadatak je sejanje brašna, a zatim dodavanje šećera i suvog kvasca. Dodajte u toplu vodu i so, a zatim maslinovo ulje. Zatim oblikujte udubljenje u suvoj smesi i polako počnite da dodajete tečnost i mesite testo za svoje domaće grisine.

Kada testo koje umesite postane dovoljno gusto, dodajte i mekani maslac, parmezan (kačkavalj) i ruzmarin. Nastavite da mesite dok se svi proizvodi potpuno ne pomešaju, a zatim ga stavite u plastičnu kesu na oko 1 sat da odmori.

Kada se testo opusti i odmori, razvaljajte ga na debljinu od oko 2-3 milimetra i dobro ga pospite sumakom i morskom solju ili drugim začinima po vašem izboru. Isecite ga na trake širine oko centimetra.

Kada završite sa rezanjem celog testa, počnite da uvijate trake. Takođe imajte na umu da što su tanje trake, to će hrskavije biti vaše domaće grisine.

Kada budete gotovi, stavite ih na papir za pečenje, rernu treba zagrejati na 180 stepeni. Pecite svoje hrskave grisine dok ne dobiju zlatnu boju.

Savršen su zdrav doručak za bilo koji praznik ili obrok, uključujući rođendane. Možete ih dati i deci za školu, tako da im ne morate kupovati slane grickalice iz prodavnice koja često sadrže štetne sastojke.

Budite sigurni da će ove domaće grisine odmah postati omiljene celoj vašoj porodici, jer su neverovatno ukusne i hrskave.

A ako želite nešto hrskavije i ukusnije, pogledajte naše predloge za domaće grisine, krekere i domaće grickalice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji