bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Večernji napici za dobar san

Večernji napici za dobar san

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2671k1k
Večernji napici za dobar san

Kvalitet sna u velikoj meri zavisi od napitaka pre spavanja, jer tečnost nastavljamo da pijemo posle večere sve do spavanja. Nemiran san i jutarnji umor razlog su da se preispitaju navike ispijanja napitaka uveče.

Toplo mleko

Toplo mleko pre spavanja progoni nesanicu i svi to znaju. Za ovu tvrdnju još uvek nema dokaza, a da li radi na principu placebo efekta ili postoji neka doza istine, nije važno. Možete pokušati. Moguće je da se triptofan u toplom mleku u telu pretvara u melatonin i da to ima uspavljujući efekat.

Čaj od kamilice

Ovaj čaj je prirodni sedativ i preporučuje se kod nesanice. Umiruje i ne sadrži kofein.

Bademovo mleko

Kravlje mleko je hranljivo, ali njegova zdrava alternativa su mleka biljnog porekla, poput bademovog mleka. Takođe sadrži triptofan, a pored toga, u njemu postoje značajne količine magnezijuma, koji blagotvorno deluje na san.

Kokosova voda

Kokosova voda pre spavanja

Kokosova voda jedno je od preporučenih napitaka pre spavanja zbog magnezijuma i kalijuma koji u njoj opuštaju mišiće i poboljšavaju kvalitet sna. Takođe sadrži vitamin B, koji smanjuje stres i pomaže da san bude opuštajući i okrepljujući.

Smuti od banane

Smuti od banane izuzetno je ukusno napitak za poboljšanje kvaliteta sna. Mala banana pomešana sa čašom bademovog mleka zaista čini čuda. Ovo piće je veoma zdravo i može poslužiti kao noćni obrok koji vam pomaže da zaspite.

Mesečevo mleko

Naziv ovog pića izaziva radoznalost kod neupućenih. Može se pripremiti od neke super namirnice. Najčešće se koristi Reiši pečurka. Smanjuje osećaj anksioznosti koji je potreban da biste brzo zaspali. Može se kupiti u obliku praha ili ulja. Drugi dodatak je Ašvaganda - sastojak dobiven iz lekovite biljke.

Napitak se pravi zagrevanjem potrebne količine bademovog mleka, dodajući mu prstohvat praška pečurke Reiši i prstohvat Ašvagande. Može se aromatizirati kakaom u prahu, agavinim sirupom, cimetom, medom ili kokosovim šećerom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji