Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo

Avokado kriške

Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma, folne kiseline, proteina, vitamina B6, K i E. Preporučena količina je ne više od pola avokada na dan.

Za razliku od drugog voća i povrća, avokado mora da ima neugledniji i ustajao izgled, kako bismo znali da je dobar.

Lepi, zategnuti, tvrdi i zeleni nisu zreli i nema smisla da ih kupujete.

Avokado treba da bude mekan na dodir i da je tamnije boje.

Lep avokado

Ima još jedna fora. Prosto pogledajte njegovu dršku - ona treba da bude suva i kada je sklonite, odozdo ispod nje mesto treba da je svetlo i svežije. Ako je braon i inače tamne boje, znači da stoji već duže vreme i nije vam potreban.

Kako da čuvamo avokado?

Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri.

Optimalna temperatura za čuvanje avokada je oko 10 stepeni. Ako je jednom sazreo, avokado brzo crni. Ako želite da ga sačuvate, poprskajte ga limunovim sokom, hermetički ga spakujte i stavite u frižider.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji