Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Sa blenderom u rukama stvorićete čuda

Sa blenderom u rukama stvorićete čuda

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
2019
2 od 3 Fotografije
Sos od pečuraka, pogodan za različita mesa
Neophodni sastojci: 300 g pečuraka, nekoliko strukova mladog luka, nekoliko strukova svežeg peršuna, grudva maslaca, 2 kašike brašna, so i biber po ukusu.

Način pripreme: Dobro operite pečurke, nasecite ih na režnjeve i prokuvajte ih 5 minuta u posoljenoj vodi. Odlijte malo vode, da sos ne bude previše redak. Dodajte sitno naseckani mladi luk, brašno rastvoreno u malo vode i grudvu maslaca.

Smanjite vatru i ostavite sos da se kuva još 5 minuta. Prebacite sve u blender, dodajte sitno iseckani peršun i malo bibera. Blenderom napravite homogenu smesu i pre nego što servirate sos probajte ga i dodajte so i biber po ukusu;

Svako zna da, ako na trpezu postavlja neko malo suvlje jelo, posebno ako je od mesa, treba sa njim da servira i nekakav sos. Zahvaljujući novim aparatima, domaćici je uvek od pomoći blender, poznat i kao čoper.

Sa njim se lako i brzo mogu pripremiti svakakvi sosovi, odgovarajući kako za mesna, tako i za jela od povrća. Zapravo, blender je najbolji pomoćnik koga možete da imate, kada je u pitanju priprema ukusnih sosova kao što su Pesto i Skordalia.

Iz ovog razloga, odabrali smo 3 recepta ukusnih sosova napravljenih uz pomoć blendera, koje možete probati, kada god poželite. Zbog toga, napunite baterije kulinarskom inspiracijom i maštom i osmelite se da izmislite vaše kombinacije namirnica, kojima možete pripremiti ukusne sosove uz pomoć blendera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji