Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Pet važnih razloga da jedete pasulj češće

Pet važnih razloga da jedete pasulj češće

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
432760
2 od 5 Fotografije
Bogat je vlaknima
Sadrži rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna. 90 g skuvanog pasulja sadrži 45% preporučene doze vlakana. Kada stignu do sistema za varenje, rastvorljiva vlakna se vezuju za kiseline i izlaze iz organizma. To predstavlja reabsorbciju žučne kiseline i na taj način se sprečava sinteza štetnog holesterola. Nerastvorljiva vlakna deluju preventivno na zatvor.

Pasulj je jedna od namirnica, koje često prisustvuju na našoj trpezi, jer može da se servira kao čorba, paprikaš, zapečen u rerni, sa i bez mesa. Pokazalo se da je pasulj izuzetno kosristan za zdravlje.

U galeriji pogledajte 5 važnih razloga, zbog kojih pasulj obavezno treba da prisustvuje na vašoj trpezi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji