Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Pet važnih razloga da jedete pasulj češće

Pet važnih razloga da jedete pasulj češće

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
432760
5 od 5 Fotografije
Povećava kognitivne sposobnosti
Beli pasulj je bogat vitaminom B1, ili tiamniom, koji je neophodan za formiranje i aktivnost moždanih ćelija. Tiamin je ključni sastojak u sintezi acetilholina, koji utiče na moždane ćelije. Kada se redovno konzumira, jedna čaša (90 g) belog pasulja može da poboljša i održava kognitivnu finkciju.

Pasulj je jedna od namirnica, koje često prisustvuju na našoj trpezi, jer može da se servira kao čorba, paprikaš, zapečen u rerni, sa i bez mesa. Pokazalo se da je pasulj izuzetno kosristan za zdravlje.

U galeriji pogledajte 5 važnih razloga, zbog kojih pasulj obavezno treba da prisustvuje na vašoj trpezi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji