Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»10 zlatnih pravila za ukusne palačinke

10 zlatnih pravila za ukusne palačinke

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
432756
Palačinka sa džemom od jagoda

1. Kada pravite testo za palačinke, obavezno prosejte brašno, kako bi imalo više kiseonika.

2. Jaja mutite žicom ili viljuškom i vodite računa da istovremeno pokupite brašno sa dna i sa zidova posude.

3. Tečne sastojke dodajete postepeno, mešajući bez prestanka.

4. Testu dodajte 2 kašike maslaca, a palačinke pečete u nauljanom tiganju.

5. Uvek pre nego što pržite/pečete palačinke, zagrejte tiganj, smanjite vatru i kutlačom isipajte testo za palačinke.

6. Dok pečete palačinke, pre svake premažite tiganj sa malo maslaca.

7. Kako bi se testo ravnomerno rasporedilo i palačinka prekrila ceo tiganj, nagnite tiganj, dok testo ne pokrije svu površinu.

8. Kako se palačinka ne bi pocepala tokom okretanja, koristite lopaticu (ako niste vešti da okrenete palačinku u vazduhu).

9. Gotovu palačinku isipajte iz tiganja na tanjir.

10. Kad ste ispekli sve palačinke i poređali na tanjir jednu preko druge, sa papirom od pirinča između njih, stavite na šerpu u kojoj voda ključa na tihoj vatri. Palačinke sa papirom između možete čuvati u zamrzivaču. Kada poželite da ih odmrznete, možete koristiti mikrotalasnu peć ili ih pokrijte folijom i stavite u rernu, zagrejanu na 140 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji