Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Pogledajte zlatna pravila pekara eksperata

Pogledajte zlatna pravila pekara eksperata

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
432760
2 od 5 Fotografije
2. Obratite pažnju na temperaturu sastojaka.
Ako recept propisuje hladan maslac, rastopljeni maslac ili jaja na sobnoj temperaturi, to je veoma važno za krajnji proizvod. Svaka promena u temperaturi namirnica će uticati na to. Razlika između testa, umešenog sa hladnim maslacem i onog sa rastopljenim je ogromna kada se stigne do pečenja u rerni, jer u oba slučaja se dešavaju potpuno različite hemijske reakcije.

Pečenje hleba, pogačica, slatkiša, sitnih kolača i svih drugih različitih kulinarskih proizvoda, ponekada je potcenjeno od mnogih domaćica.

Uprkos tome što u mnogim slučajevima izgleda kao dečja igra, pečenje ima svojih tajni, koje ako se ne poštuju, mogu u potpunosti da naruše izgled određenog peciva.

Da se i vi ne biste našli u takvim neprijatnim situacijama, pogledajte galeriju iznad sa osnovnim pravilima, koja treba poštovati u radu sa rernom. Ta pravila su odabrana i potvrđena od eksperata u branši i zaista vam mogu pokazati mnogo toga.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji