Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Pogledajte zlatna pravila pekara eksperata

Pogledajte zlatna pravila pekara eksperata

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
432756
5 od 5 Fotografije
5. Nemojte potcenjivati vremenske prilike
Standardna sobna temperatura je 20-21 stepen. Ako mesite, kada je napolju previše toplo ili hladno i spoljašnja temperatura utiče na sobnu, ona može veoma lako da utiče na rezultat pečenja. Ako je vlažnost vazduha viša ili niža od normalne, to takođe može da promeni pecivo. Zbog toga naše bake kažu: Nikada se ne mesi po kišnom danu! Visoka vlažnost vazduha smanjuje sposobnost testa da naraste.

Pečenje hleba, pogačica, slatkiša, sitnih kolača i svih drugih različitih kulinarskih proizvoda, ponekada je potcenjeno od mnogih domaćica.

Uprkos tome što u mnogim slučajevima izgleda kao dečja igra, pečenje ima svojih tajni, koje ako se ne poštuju, mogu u potpunosti da naruše izgled određenog peciva.

Da se i vi ne biste našli u takvim neprijatnim situacijama, pogledajte galeriju iznad sa osnovnim pravilima, koja treba poštovati u radu sa rernom. Ta pravila su odabrana i potvrđena od eksperata u branši i zaista vam mogu pokazati mnogo toga.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji