2. Citrusno i šumsko voće
Prema istraživanju Američkog univerziteta u Arizoni, ljudi koji konzumiraju dovoljne količine vitamina C i dosta voća kao što su pomorandže, jagode, maline, itd, razgrađuju 30% više masti u telu. Naravno, ovo se dešava kada se unose u kombinaciji sa vežbama.
Ispostavilo se da je količina vitamina C u krvi energetski resurs od kčega direktno zavisi brzo i efikasno sagorevanje masti. Telo ga koristi da proizvede keratin - supstancu koja pomaže ćelijama da tope masti, čime se povećava energija. U odsustvu vitamina C, funkcije keratina postaju manje efikasne.Svi su svesni da pravilna ishrana, u kombinaciji sa odgovarajućim vežbama, pomaže u gubitku težine.
Često se dešava da gladujemo kako bi se smanjili obim struka samo nekoliko milimetara. A umesto da gubimo na težini, gladovanjem stimulišemo proizvodnju i čuvanje masti, jer time usporavamo metabolizam.
Umesto toga, možete promeniti svoje navike u ishrani i fokusirati se na sledeći 5 proizvoda, koji imaju tendenciju da tope masti.
Ovih pet proizvoda i njihov uticaj na telo možete videti na fotografijama gore!