Šta da skuvamo za večeru

brze đuvečare

Ubrzani tempo života ne da nam vremena da se predamo omiljenim zadovoljstvima, a takođe ni da obratimo pažnju na ishranu. Sve češće posežemo za polufabrikatima, kako bi uštedeli vreme na kuvanju.

Postoji mnogo recepata za brzu večeru, koji ne oduzimaju mnogo vremena a rezultat prijatno iznenađuje. Uz malo mašte i želje radovaćete se ukusnoj večeri sedam dana u nedelji.

Jedno od najlakših jela je domaći giros koji se sprema brzo i lako kad želite da se zasladite ovim tipomm hrane. Isečete na sitno kupus, narendate šargarepu i krastavce, isečete na sitno kuvano pileće meso ili šunku.

Dodate majonez i kečap, kao i so po ukusu. Stavite sve te đakonije u arapski hlepčić, zagrejete minut dva u mikrotalasnoj i giros vam je gotov.

Specijalitet za večeru u đuvečari pravi se malo sporije, ali rezultat je neverovatan. Skuva se krompir, oljušte se i iseku na sitno.

Dno đuvečare se premaže majonezom, odozgo se poređaju krompiri, pospe se začinima, dodaju se marinirane pečurke ili isečeno povrće po izboru i prelije se majonezom.

kuvanje za večeru

Po želji u đuvečaru možete da dodate malo paradajz pirea, sira ili parče kačkavalja. Ako dodate i neku vrstu dimljenog mesa, celo je dobiti prijatnu dimljenu aromu. Đuveč se peče pola sata u rerni.

Druga varijanta za brzu večeru je meso na francuski način. Mnogo je ukusno i brzo se pravi. Neophodno vam je pola kilograma krompira, koji se skuva, oljušti i iseče na tanke krugove.

Meso - oko 300 grama pilećeg ili svinjskog - se iseče na male kocke, pomeša se sa majonezom i začinima po ukusu. Meso se stavlja u posudu za pečenje, namašćenu.

Odozgo se poređa nasečen krompir. Preliva se majonezom. Pospe se nastruganim kačkavaljem i odozgo se pospe sa malo majoneza da ne bi izgoreo kačkavalj.

Druga varijanta mesa na francuski način je lakša za pripremu. 400 grama pilećeg ili svinjskog mesa se nareža na tanke sitne parčiće. Pomeša se sa majonezom i sa začinima, savlja se u podmazanu posudu za pečenje i peče na srednjoj vatri.

Da bi meso ostalo sočno, treba stalno da se meša i s vremena na vreme da se poliva vrelom vodom. Vrelo meso se pospe zelenim začinima pre serviranja.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji