Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Ideje za laganu večeru

Ideje za laganu večeru

Jana G.Jana G.
Početnik
1783
losos sa povrćem

Često se dešava da nas ponese dinamična svakodnevica, zaboravljamo da se hranimo pravilno. Ujutru popijemo šolju kafe, za ručak jedemo sendvič, a za večeru se prejedemo, kako bismo nadoknadili glad preko dana.

Ne bi trebalo da se prejedamo za vreme večere, i da ne večeramo bar dva sata pre spavanja. Laganu i večeru, koja se lako sprema, možete pojesti ako odlučite da napravite džigericu sa čeri paradajzom i kupusom.

Potrebne namirnice su: 300 g pileće džigerica, 12 čeri paradajza, 150 grama kupusa, pola zelene salate, 4 supene kašike ulja, 1 supena kašika sirćeta, 2 čena belog luka, so, biber po ukusu.

pileća džigerica

Džigerica se seče na sitne paričiće i prži se u tiganju sve dok ne bude gotova. Zelena salata i kupus se seku i pomešaju. Čeri paradajz se seče na pola.

Sprema se sos od ulja, sirćeta i sitno iseckanog belog luka. Sos se posoli i posipa biberom. Kupus, salata i džigerice se pomešaju, prelivaju sosom i ukrašavaju paradajzom.

pečeno povrće

Losos sa povrćem je prefinjena i lagana večera.

Porebni sastojci: 320 grama odrezaka od lososa, 300 grama paradajza, 300 grama krastavaca, 1 paprika, 1 pero mladog luka, 2 grančice peršuna i 2 grančice mirođije, 4 lista salate, 50 grama majoneza, 1 supena kašika limunovog soka, so i biber po ukusu.

Losos se soli i posipa biberom, uvija se u foliju i peče 10 minuta. Krastavci, paradajz i paprika se seku, takođe mladi luk, salata i zeleni začini.

Povće se pomeša, dodaje se majonez u stavlja se u tanjir. Losos se vadi iz rerne, hladi se i stavlja preko povrća, posipa se limunovim sokom i servira.

Lagano jelo, koje se lako priprema za večeru je povrće, zapečeno na roštilju. Pospite sa nekoliko kapi maslinovog ulja, razno povrće, isečeno na kriške - tikvice, patlidžane, paradajz. Luk isecite na kolutove i izdinstajte ga. Servirajte sa soja sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest