Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Šta da pripremimo brzo uz piletinu

Šta da pripremimo brzo uz piletinu

Jana G.Jana G.
Početnik
1783
recepti sa piletinom

Pileće meso je univerzalno - ono je ukusno, dijetalno i čak odgovara onima koji žele da skinu višak kilograma. Obradujte vaše goste ukusnim jelima sa krtim pilećim mesom.

Dimljeni pileći file je jelo ukusno i lako za pripremu

Potrebni sastojci: 500 g pilećeg filea, 1 glavica luka, 2 velika paradajza, 2 šargarepe, so, biber i mirođija.

Način pripreme: Meso se iseće na komade, posipa se začinima i ostavlja sa strane.

Šargarepa se izrenda, a luk se sitno isecka. Luk se dinsta u masti dok ne porumeni. Dodaje se šargarepa i posle toga meso, sve se dinsta još 5 minuta.

pile sa paradajzom

Paradajz se renda ili pasira. Sve se sipa u tiganj, poklapa i dinsta.Ako želite da je pikantnije dodajte još bibera, Najraju pospite iseckanom mirođijom.

Ljuta paprika sa piletinom je ukusno i lagano pikantno jelo.

Potrebni sastojci: 500 g pilećih prsa, 1 supena kašika brašna, so, biber po ukusu, 2 glavice crnog luka, 4 čenja belog luka, 2 crvene paprike, 400 g paradajza, 2 supene kašike paradajz pirea, 2 supene kašike ulja, 1-2 prstohvata ljute aleve paprike.

Način pripreme: meso se opere i seče na parčiće. Posipa se solju u biberom. Dodaje se brašno i dobro se promeša. U tiganju sa ugrejanim uljem se parčiči piletine peku oko 5-7 minuta i vade se.

pileći bataci

Beli luk se seče na parčice, luk na kolutove, a paprike na trakice. Paradajz se oljušti od kožice i pasira, u to se dodaje paradajz pire.

U masti u kojoj se dinstalo meso, se dinsta i luk i beli luk 4-5 minuta. Dodaju se paprike i sve se dinsta još 5 minuta.

Nakon toga meso se vraća u tiganj i preliva paradajz sosom, Dodaje se ljuta aleva paprika. Kad provri se poklapa i ostavlja da se dinsta oko pola sata. Gotvo jelo se posipa peršunom.

Piletina sa soja sosom je pogodna za svaki dan, ali i za specijalne prilike, a garantovano je veoma ukusna.

Potrebni sastojci: 3 parčeta pilećih prsa, 1 supena kašika paradajz pirea, 2-3 cm korena đumbira, 30 ml ulja, 3 supene kašike soja sosa, so.

Način pripreme: Prsa se seku na parčiće i dinstaju. Nakon toga se prelivaju soja sosom, posipaju izrendanim đumbirom, sipa se paradajz pire, sve se posoli i promeša. Ostavlja se 10-15 minuta da se dinsta, poklopljeno. Servira se sa odgovarajućim dodacima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest