bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Nabolji prilozi uz ribu

Nabolji prilozi uz ribu

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
202
riba sa krompirom

Riba pripremljena na različite načine, obično uvek zahteva dodatke. Ovde cete naći spisak najboljih ideja i najukusnijih priloga uz ribu.

Najrasprostranjeniji prilog za vreme letnjih vrućina je prženi krompir. Ako želite da bude raznovrsnije, dodajte skvanu boraniju ili grašak, kuvani pirinač i svež paradajz. Drugi dodaci, uključujući prženi krompir su:

- prženi krompir, dinstane pečurke, grašak sa maslacem i kiselim krastavcima,

prilog za ribu

- prženi krompir, ljutenica, zelena salata,

riba sa limetom

- prženi mladi krompir, kuvani pirinač, zelena salata, pire od spanaća,

riba sos

- prženi krompir, turšija, pasulj sa paradajz pireom i maslinama,

- prženi krompir, pohovan celer, kiseli kupus sa alevom paprikom i biljnim uljem;

- prženi krompir, pečurke u sirćetu, kuvnai pirinač;

Drugi odgovarajući prilog, izuzetno lagan i ukusan, je kuvani karfiol, kuvana boranija, sotirani krompir, sveži ili kiseli krastavci. Takvo laganu kombinaciju prave i kuvani pirinač, sveži kupus sa šargarepom i salata kjopoolu. Evo još nekoliko ideja za prilog koje možete da iskoristite:

- sotirane pečurke, sotirana šargarepa, dinstani grašak;

- kuvani krompir, dinstani kupus, svež paradajz;

- prženi praziluk, dinstani kiseli kupus, pasta od cvekle i rena;

- dinstana šargarepa, kuvani grašak, krompir pire, pečene paprike;

- pasulj, Ljutenica, repa sa šargarepom;

- pomešano dinstano povrće, dinstani grašak, kiseli krastavčići;

- cvekla, sotiran krompir, karfiol sa maslacem;

- pohovani karfiol, kiseli patlidžan, luk u sirćetu;

- pečene paprike, svež paradajz, luk i peršun, krastavac,

- pire od paškanata, kuvani kupus, krompiri sa maslacem i sveži paradajz;

- pire od sočiva, pečene paprike, marinirane pečurke.

Kada pripremate ribu i birate dodatak uz nju, je dobro da ste u skladu sa godišnjim dobom i predlozima u prodavnici.

Drugi faktor prilikom izbora dodatka, je kakva je riba i najviše kako je pripremljena. Na kraju krajeva izabraćete oaj koji će se vama najviše dopasti i ostalima koji će jesti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

2.3
51
40
30
20
12
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
0000000
0000000
28.09.2019 10:05
Ne mogu da se ne osvrnem na ovo .Toliko ste priloga nabrojali i ne sporim da su dobri i da se slažu s ribom ali ste zaboravili ili neznate da uz ribu ma kako bila spremljena najbolje ide --Krompir sa blitvom --- to je osnovni prilog uz svaku pečenu ribu ,bilo u rerni , tiganju .....
15
0
Korisnik#313666
Korisnik#313666
13.04.2022 20:49
e
0
0