Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Saveti pametne domaćice za lakšu obradu ribe

Saveti pametne domaćice za lakšu obradu ribe

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
1433
Sveža riba

Da li mrzite trenutak kada vam se suprug vrati sa bogatim ulovom ribe, a vi ne možete da se radujete sa njim u tom srećnom danu, zato što znate šta vas posle čeka. Evo nekoliko fora, koji će olakšati prethodnu pripremu ribe za večeru:

- Krljušt će se lakše skunuti ako prethodno namažete ribu sirćetom;

- Daska, na kojoj ćete raditi, treba da bude posuta solju, da riba ne bi klizila;

- Naprskajte riblje meso sokom od pola limuna, pre nego što ga posolite;

- Ako je meso tamno - znajte da vam večera neće biti baš dijetalna. Tamne ribe imaju dosta kalorija;

- Prepoznaćete da li je riba dobro pečena, kad povučete peraja na leđima i ako ostanu cela, znači da je vreme da se servira;

- Kada operete posudu u kojoj je bila riba, obično ostaje prepoznatljiv miris. Kako biste ga odstranili, skuvajte malo čaja. Drzga varijanta je da sud obilno pospete solju i potopite u vodu bar na jedan sat;

Riba

- Ako cela soba neprijatno miriše i želite da se vazduh pročisti brzo i lako, stavite na ringlu posudu sa kipućom vodom i stavite nekoliko kapi lavande;

- Neprijatan miris sa ruku možete skinuti, tako što ćete ih natrljati solju i posle toga operite,

- Ako ugrejete dimljenu ribu nekoliko minuta u rerni, njen ukus će biti kao kod sveže ribe.

Nadamo se da ste naučili nešto novo i korisno, i da vam čiščenje i priprema ribe, pre nego što dođe trenutak za njeno pečenje, neće biti toliko neprijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest