Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Top 3 najefikasnijih supa za mršavljenje

Top 3 najefikasnijih supa za mršavljenje

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
317825
2 od 3 Fotografije

Paradjaz supa


Paradjz ima važna antioksidantna svojstva i stimuliše razmenu materija u telu. U isto vreme ovo voćno povrće je izvornik tiramina, koji doprinosi našem dobrom raspoloženju. Tako, ako rešite da smršate s ovom supom, ne samo da ćete biti uglađeni već i srećni.

Neophodni sastojci: 4 paradajza, 1 šargarepa, 500 g tikvica, 2 čena belog luka, biber po ukusu, so po želji.

Način pripreme: Operite namirnice i očistite od ljuski. Ne zaboravite da odstranite i koru paradajza. Ugrejte litar vode i čim provri, dodajte u nju prethodno usitnjene namirnice. Kuvajte dok povrće ne omekša dovoljno, ne zaboravite da mešate s vremena na vreme. Na kraju dodajte začine. Nakon toga isključite ringlu i dok je supa još vruća ispasirajte je.

Dijetetalne supe su vredan saveznik u borbi protiv viška kilograma iz mnogo razloga. Za razliku od uobičajene niskokalorične hrane one su ukusne, raznovrsne i zasićujuće. Osim toga izvor su korisnih vitamina i minerala.

Mršavljanje s njima postaje prijatnije i lakše, a organizam neće biti podrvgnut oštrim i stresnim promenama. Unos ove vrste hrane vodi do sigurnog smanjenja težine, a efekat se vidi već nakon nekoliko dana.

Ako ste među ljudima koji žele da smanje kilograme, a da se ne podvrgnu strogoj dijeti, pogledate u galeriji gore nekoliko ideja za primamljive niskokalorične supe. Zameniti uobičajeni ručak i večeru s njima i videćete razliku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji