Prednosti upotrebe Goji (Godži) bobica

Korist od goji bobica

Goji ili godži bobice su relativno nove u oblasti zdrave ishrane. Njihova popularnost je neprestano raste, upravo zbog njihovih lekovitih svojstava. Poznato je to da tretira veliki broj različitih bolesti i sprečava druge. Njihova redovna upotreba doprinosi ne samo boljem zdravlju, već štiti od pojave oboljenja.

Postoji mnogo biljaka i rastinja, koje se smatra zdravim i pomaže zdravstveno stanje čoveka. Rešenja na biljnoj osnovi se koriste veoma, veoma dugo, i istraživači koji se bave njihovim lekovitim svojstvim, otkrivaj sve više i više novih biljaka koje su identifikovane kao one koji čine čuda.

Kao relativno nove u ovoj oblasti se javlja magično voće po nazivu Goji bobice (Godji Berry). Raste u tibetanskim Himalajima, ali se može naći u severnoj Kini. Dokazano je da ova biljka obnavlja, leci i sprečava niz kliničkih stanja i bolesti, tako da ima sve više pristalica.

Goji bobice su takođe poznate i pod drugim imenima, kao što su "hedonist", "voćna vijagra" i "vajar celulita". Prema sprovedenim studijama može da poboljša libido, pa se preporučuje da kod muškaraca sa problemima sa erekcijom. Šanse za uspeh su sigurne.

Godži bobice

Postoji bezbroj drugih medicinskih i zdravstvenih efekata ovog voća. Poznato je da Goji bobice štite od srčanih oboljenja, korisne su u borbi protiv raka i štite kožu od opekotina od sunca. Bogate su vitaminom B i antioksidansima, koji su izuzetno korisni za jačanje zdravlja.

Zbog svojih lekovitih moći, plod Licija je u poslednjih nekoliko godina stekao veliku popularnost. Prvobitno je bio popularan u Evropi, ali sada njegova reputacija se širi kako u SAD'u, tako i u drugim regionima sveta. Zbog toga što se može naći samo u Tibetu i regionu Himalaja, zove se tibetanska ili himalajska Goji bobica, prema geografskom području u kojem se proizvodi.

Preporučuje se da se bobice konzumiraju sveže, ali zbog velike potražnje za njima i imajući u vidu činjenicu da imaju jako mekan spoljašnji omotač, što ih čini veoma kvarljivim, to je gotovo nemoguće.

Već postoji bilionska industrija koja se bavi uzgojem, skladištenjem, preradom, pakovanjem i distribucijom Goji bobica. Danas se mogu naći u obliku soka, ekstrakat, sušene, u vidu grickalica i u kakvim ne drugim različitim oblicima.

Komentari

Pošalji
5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: