Sačuvajte mirođiju svežom nekoliko meseci bez zamrzavanja

Mirođija

Imate ili ste kupili mnogo mirođije i želite da je sačuvate svežom? Ne zamrzavajte je!

Predlažemo vam jednu ideju za svežu mirođiju bez zamrzavanja, a recept je toliko lak da se napravi.

Sakupite mirođiju iz vaše bašte, operite i veoma dobro osušite - ona treba da je potpuno suva, pre nego što pristupite sledećem koraku. Operite teglice s poklopcima i potpuno ih osušite i one treba da su potpuno suve. Isecite mirođiju na krupnije i stavite u tegle. Zatvorite poklopcem i stavite u frižider. To je sve, garantovano imate svežu mirođiju nekoliko meseci.

Sveža mirođija

Korisna svojstva mirođije

Mirođija povećava apetit, poboljšava razmenu materija i normalizuje sistem organa za varenje. On je koristan kod nesanice, ispuštanja gasova, hipertenzije, anacidnog gastritisa, cistitisa i drugih bubrežnih oboljenja, olakšava glavobolju i ima blagotvoran efekat na kardio-vaskularnu delatnost.

Osim toga mirođija ima dijuretsko destvo i deluje na žuč, koristi se za dijete kod gojaznosti, oboljenja jetre i žučne kese, ali i kao sredstvo za povećanje lučenje mleka kod dojilja.

Čorba sa mirođijom

Unošenje sveže skuvanog bujona od mirođije snižava krvni pritisak, olakšava creva, glavobolju, poboljšava sistem za varenje, preporučuje se kod jakog kašlja i štucanja.

Mirođija se koristi i u kozmetičke svrhe u formi losiona za ublažavanje crvenila i upala oko očiju.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji