Šest namirnica, koje su dovele do najviše smrtnih slučajeva

Nasečena šnicla

Advokat Bil Marli je sastavio listu od šest prehrambenih proizvoda, koji su najčešće slali njegove klijente u mrtvačnicu. Pozivajući se na lično iskustvo, advokat savetuje da ne koristite ove namirnice, prenosi britanski list Metro.

Marli dodaje i to da su se, u delima povezanim sa trovanjem hranom, iznova javljale 6 istih namirnica. Stoga snažno preporučuje da se ne unose - ne samo zbog očuvanja zdravlja, već i života.

Nepasterizovano mleko i sokovi

Oni su puni opasnih bakterija, parazita i virusa. U godinama između 1988. i 2011. godine, u SAD-u je registrovano 150 slučajeva crevnih infekcija zbog upotrebe nepasterizovanog mleka.

Sirove klice

Ovo posebno važi za proizvode od mahunarki, koji šire opasne bakterijske infekcije, uključujući salmoneloze i ešerihiju koli, koje žive u njihovim semenima.

Klice

Nedopečeno crveno meso

Advokat kaže da šnicle tipa alangle mogu biti bomba infekcija, koje izazivaju različite stomačne probleme.

Prethodno nasečeno voće

Klonite se prethodno oljuštenog i isečenog voća u supermarketima. Marli kaže da ne možemo biti sigurni prema kakvim standardima higijene je pakovano i da je zato bolje da ga ne kupujemo.

Sirova i polusirova jaja

Ona su glavni izvor salmonele, kaže Amerikanac. Jaja obavezno moraju biti tvrdo kuvana pre jela.

Sirovi morski plodovi

Sirove školjke, škampe i druge plodove mora ni u kakvom slučaju ne bi trebalo jesti. Školjke su pune bakterija, jer one predstavljaju vrstu filtera za morsku vodu.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji